Családireceptkönyv.hu

236.Vali kenyere/igazi


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


sütés előtti este
40 dkg liszt / BL 80
1 dkg élesztő
3 dl víz ebből galuska szerűen fakanállal összekeverni, letakarva…
másnap adok hozzá
60 dkg liszt / BL 80
2 dkg só
2 dkg élesztő
3 dl víz

Elkészítés:


3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gombóccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő
kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 200 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közepéig majd balról is a két végén háromszögbe is behajtom…aztán a végéről elkezdem feltekerni úgy, hogy minden tekerést lenyomkodok a kezemmel… szép vekni lesz belőle… mehet a jénaiba… itt még 20 percet kelesztem....bemetszem …jó alaposan lespriccelni vízzel a jénai tetejét is.. mehet a sütőbe, mikor szépen pirulgat, kb, 20 perc,, leveszem a tetőt és még 15 percig sütöm…
a jénaiba tenni kell szilikonos sütőpapírt, hogy ne ragadjon bele.

236.Vali kenyere/igazi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Sokmagvas kenyér
Sokmagvas kenyér

1 dl meleg (de nem forró) vízbe keverjük bele az 1 evőkanál nádcukrot, majd keverjük hozzá a porélesztőt, és tegyük meleg helyre "pihenni". Egy tálban keverjük össze a...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kétórás kenyér
Kétórás kenyér

Egy tálban össze kell kutyulni a hozzávalókat. Nem kell dagasztani, csak annyira kell megkeverni, hogy összeálljon. (Én párszor átpörgettem rajta a robotgép dagasztókarát, de nem h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Olivás tekert  bagett
Olivás tekert bagett

Az a lényeg, hogy először a szárazakat összekeverem, majd jön a víz. Egy fakannállal vagy egy erősbb villával dolgozok, kb. galuska állagú lesz és kb kétszer akkora kelesztőtálba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Évi kenyere
Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Évi kenyere

250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közepéig majd balról is a két végén háromszögbe is behajtom…aztán a végéről elkezdem fel...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk