6-8 db tojásfehérje
16 dkg porcukor
16 dkg finomliszt
6 dkg vaj
pici só
kb. 2 marék durvára vágott dió
kb. 2 marék aszalt sárgabarack
(ezenkívül bármi kerülhet bele, pl. csokidarabok, mazsola, más aszalt gyümidarabok)
Egy 30 cm-es őzgerincformát kikenünk zsiradékkal, majd meghintjük liszttel, a sütőt előmelegítjük (180 fok).
A vajat megolvasztjuk, a diót durvára aprítjuk, az aszalt sárgabarackot is feldaraboljuk. A lisztet összekeverjük a dióval, sárgabarackkal.
A tojásfehérjét pici sóval félig felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd az olvasztott vajat (ne legyen túl meleg), jól elkeverjük.
Az előkészített őzgerincformába öntjük a tésztát, és kb. 25-30 percig (tűpróbáig) sütjük
1. Az élesztőt elkeverem 1 evőkanál tejfölben. A lisztben a cukrot és a sót elkeverem, beleteszem a zsírt, az élesztővel elkevert tejfölt és + még annyi tejfölt, hogy egy jól nyújt...
Elkészítési idő: 50 percA 30dkg cukrot,25dkg rámát,2tojás sárgáját habosra kavarni, majd 2 dl tejet,1kk.szódabikarbónát és 3ek.lisztet hozzáadva tovább kavarni. 2 órát hűtőszekrényben pihentetni.Pihenés u...
Elkészítési idő:A citromfagylaltot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vodkát, az apróra vágott mentát, majd elkezdjük kevergetni, miközben a pezsgővel beállítjuk a krémszerű sűrűséget. Hosszú, véko...
Elkészítési idő: