6-8 db tojásfehérje
16 dkg porcukor
16 dkg finomliszt
6 dkg vaj
pici só
kb. 2 marék durvára vágott dió
kb. 2 marék aszalt sárgabarack
(ezenkívül bármi kerülhet bele, pl. csokidarabok, mazsola, más aszalt gyümidarabok)
Egy 30 cm-es őzgerincformát kikenünk zsiradékkal, majd meghintjük liszttel, a sütőt előmelegítjük (180 fok).
A vajat megolvasztjuk, a diót durvára aprítjuk, az aszalt sárgabarackot is feldaraboljuk. A lisztet összekeverjük a dióval, sárgabarackkal.
A tojásfehérjét pici sóval félig felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd az olvasztott vajat (ne legyen túl meleg), jól elkeverjük.
Az előkészített őzgerincformába öntjük a tésztát, és kb. 25-30 percig (tűpróbáig) sütjük
Tészta A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, sót, margarint és elmorzsoljuk. A hideg tejbe morzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a tojássárgát is. Hozzáöntjük...
Elkészítési idő: 50 percA fagyasztott málnát a sűrített tejjel és a lime lereszelt héjával együtt a turmixgépe tesszük, majd addig turmixoljuk, amíg egynemű, krémes nem lesz. Ekkor akár azonnal is fogya...
Elkészítési idő:Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Míg a töltelék elkészül (pár perc), addig pihentessük a tésztát. Ezu...
Elkészítési idő: