menu

Családireceptkönyv.hu

0. Jó alaptészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


450 dkg kenyérliszt------------------3 pohár
1 ek,porélesztő-----------------------12 g
2 tk. cukor
1/2 tk.só
250 ml meleg tej--------------------1 pohár
2 ek.olvasztott margarin /olaj

kenés:1 tojás

Elkészítés:


Liszt,élesztő,cukor összekeverni,bele só,tej,vaj összedolgozni,dagasztani.Tálat olajozni,bele tészta 45-60 perc kelesztés.Kicsit átgyúrni.Vékonyra nyújtani /kör,tégla/,szaggatni, tojással lekenni.

Tölthető:szalámi,sajt,lekvár stb.
--Lehet felébe kakaót tenni,pici gömböket formálni,2 kakaóst-2 fehéret,1 gömbbé formálni,.sütni.
---Korongokat szaggatni felére töltelék,rá a másik tészta és körbe kicsit csavarni,lekenni,sütni.
--Korong,töltelék,tölcsér formára hajtani,és középen csipkedni ujjal.lekenni,sütni

Trükkök, tippek, praktikák:





foto IMG-1141

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: ani44
Kefires lepény töltelékkel
Kefires lepény töltelékkel

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Olivás laposkenyér
Olivás laposkenyér

A lisztet átszitáljuk, összekeverjük sóval, majd hozzáadjuk a korábban 1dl langyos, cukros vízben felfuttatott élesztőt. A 4 evőkanál olívaolajat beleöntjük 2 dl langyos vízbe, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Tagliatelle garnélával és paradicsommal
Tagliatelle garnélával és paradicsommal

1. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat. Beletesszük a fokhagymát, és aranysárgára pirítjuk. A chilit apróra vágjuk, és a paradicsommal együtt a lábosba tessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Grassalkovich palacsinta
Grassalkovich palacsinta

A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a kifejtett zöldborsóval együtt zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáad¬juk a darabolt sonkát és csirkemájat, rövid ideig pirítjuk, majd rátesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk