25 dkg liszt (+2 ek ha szükséges)
0,5 tasak sütőpor
1 nagy csipet só
1 kisebb tojás
3 púpos ek porcukor1 tasak vaníliás cukor
2 dl tejföl
6-7 dl olaj a sütéshez
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport.
Egy másik tálban a tojást simává keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és jól összedolgozzuk.
Lisztezett felületen 0,5 cm vastagra elnyújtjuk.
Egy közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Ízlés szerint készíthetünk lyukat is a közepébe. (Ezt én egy gyűszűvel oldottam meg.)
Bő, forró olajban, közepestől egy picit kisebb lángon mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. (Célszerű figyelni, mert gyorsan sül.)
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve és sárgabaracklekvárral kínáljuk.
A joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...
Elkészítési idő:A lisztet, a burgonyapelyhet és a sót egy tálba tettem. A langyos tejet összekevertem a cukorral, hozzáadtam az élesztőt és a tejfölt, majd a liszttel tésztát gyúrtam, a végén az o...
Elkészítési idő:Ragut készítünk: Kizsírozott tűzálló tál aljára pár szelet bacon, rá egy vékony tésztaréteg, rá a kelragu baconkockákkal, rá egy tésztaréteg , ezt ismételjük, legfelülre tészta. H...
Elkészítési idő: