Családireceptkönyv.hu

Tízperces sütőporos fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt (+2 ek ha szükséges)
0,5 tasak sütőpor
1 nagy csipet só
1 kisebb tojás
3 púpos ek porcukor1 tasak vaníliás cukor
2 dl tejföl
6-7 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:


A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport.
Egy másik tálban a tojást simává keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és jól összedolgozzuk.
Lisztezett felületen 0,5 cm vastagra elnyújtjuk.
Egy közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Ízlés szerint készíthetünk lyukat is a közepébe. (Ezt én egy gyűszűvel oldottam meg.)
Bő, forró olajban, közepestől egy picit kisebb lángon mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. (Célszerű figyelni, mert gyorsan sül.)

Trükkök, tippek, praktikák:


Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve és sárgabaracklekvárral kínáljuk.

Tízperces sütőporos fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Pooh tészta
Pooh tészta

A joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Virslivel töltött tészta
Virslivel töltött tészta

A lisztet, a burgonyapelyhet és a sót egy tálba tettem. A langyos tejet összekevertem a cukorral, hozzáadtam az élesztőt és a tejfölt, majd a liszttel tésztát gyúrtam, a végén az o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Francia kel
Francia kel

Ragut készítünk: Kizsírozott tűzálló tál aljára pár szelet bacon, rá egy vékony tésztaréteg, rá a kelragu baconkockákkal, rá egy tésztaréteg , ezt ismételjük, legfelülre tészta. H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk