25 dkg liszt (+2 ek ha szükséges)
0,5 tasak sütőpor
1 nagy csipet só
1 kisebb tojás
3 púpos ek porcukor1 tasak vaníliás cukor
2 dl tejföl
6-7 dl olaj a sütéshez
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport.
Egy másik tálban a tojást simává keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és jól összedolgozzuk.
Lisztezett felületen 0,5 cm vastagra elnyújtjuk.
Egy közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Ízlés szerint készíthetünk lyukat is a közepébe. (Ezt én egy gyűszűvel oldottam meg.)
Bő, forró olajban, közepestől egy picit kisebb lángon mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. (Célszerű figyelni, mert gyorsan sül.)
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve és sárgabaracklekvárral kínáljuk.
A tésztát forrásban lévő, sós vízbe teszem és 10 perc alatt készre főzöm. A hozzávalókat felaprítom, összekeverem a tésztával, meglocsolom olíva olajjal, sózom, borsozom és mini...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű40 dkg darált hús, 2 tojás, só , fehér bors és nekem van olasz fűszer keverékem azt is tettem hozzá, kis golyókat formázok belőle, vajat hevítek, ebbe raktam a golyókat rázogattam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKikészítjük a hozzávalókat. A tésztát megfőzzük, hűlni hagyjuk, az egyik adag tejfölbe bekeverünk 2 kk pirospaprikát. A hagymát, fokhagymát, kaliforniai paprikát felvágjuk és zsí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTészta elkészítése: Keverjük el a vizet a tojásokkal, és a sóval, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. (ragacsos tészta lesz, de ne adjunk hozzá több lisztet!!!) Pihen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű