30 dkg darált keksz
15 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 dl tej
1 ek.liszt
10 dkg dió
1 vanillin cukor
1 dl feketekávé
A kekszet 1 ek..cukorral,kávéval gyúrható masszává összedolgozzuk.
A tejből és lisztből állandó keverés mellett pépet főzünk,ha kihűlt, hozzádolgozzuk a cukrot,vanillin cukrot,a vajat és a darált diót.A keksz-masszát nedves fólián kisujj vastagságúra szétterítjük.
A vanillinos-diós krémet rákenjük és szorosan feltekerjük.
Becsomagoljuk és hűtőbe tesszük pár órára.
Piskóta :5 tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg liszt, fél cs sütőpor, 1 dl olaj, 1 dl víz, 2ek kakaó. Krém : 2 púpos ek liszt, 250 ml tej, ezt sűrűre főzzük. Adunk hozzá 2tk kakaót, 10 dk...
Elkészítési idő:Az élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromhéj...
Elkészítési idő: 2 óraEnyhén sózott forró vízben kifőzzük az összegyúrt tésztát és pirított szezámpehelybe forgatjuk, darált eritrittel megszórjuk.
Elkészítési idő:1. A tojásokat szétválasztjuk. Egy nagy tálban robotgépben összekeverjük a tejet, a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót. 2. Kemény habbá ver...
Elkészítési idő: 30 min