30 dkg darált keksz
15 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 dl tej
1 ek.liszt
10 dkg dió
1 vanillin cukor
1 dl feketekávé
A kekszet 1 ek..cukorral,kávéval gyúrható masszává összedolgozzuk.
A tejből és lisztből állandó keverés mellett pépet főzünk,ha kihűlt, hozzádolgozzuk a cukrot,vanillin cukrot,a vajat és a darált diót.A keksz-masszát nedves fólián kisujj vastagságúra szétterítjük.
A vanillinos-diós krémet rákenjük és szorosan feltekerjük.
Becsomagoljuk és hűtőbe tesszük pár órára.
Egy tálban a hozzávalókat összegyúrjuk. Sütőpapíron kisodorjuk, a papírral együtt a tepsibe helyezzük, ha szükséges kézzel elegyengetjük. Elősütjük (kb 12-15 perc). Ezalatt elkészí...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tejet csipet sóval felteszem forrni. Ha már melegszik, hozzáadom a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadom a búzadarát, és a kókuszreszeléket, és folyam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást összekeverjük a xilittel, citromlével, túróval, tejföllel és búzadarával. A kinyújtott tésztára tesszük, megkenjük tojással és 20 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zsemléket előző nap felszeleteljük kb 1 cm-es szeletekre és hagyjuk megszikkadni. Az almákat nagylyukú reszelőn lereszeljük és a margarinon cukorral és fahéjjal ízesítve megpá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű