50 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
1 ek, olaj
1 tk. só
1 kk .cukor
3 dl víz
Liszt közepébe 1 dl víz,cukor,élesztő betakarni kis liszttel,felfut,hozzáadni olaj,só és víz.Dagasztani,keleszteni 1 órát. Átgyúrni,formázni.Jénaiba papír ,betenni a kenyeret. Sütőt 200 fokra kapcsolni,ha meleg a kenyeret bevágni,spriccelni vízzel,a jénai tetejét is.Fedővel sütni 20 percig,majd fedő nélkül 20 percig.Kiborítani,le spriccelni.
Előző nap este elkészíteni a kovászt, másnap hozzá a többi, mehet a dagasztás. Akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gombóccá válik (ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesElkészítem a kovászt, (12-14 órát állni hagyom) Összegyúrtam a hozzávalókat, keményebb tésztát kaptam, amit egy tálban letakarva hagytam éjszakára pihenni. Másnapra nem lesz olyan...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz öreg tésztát elkészítem, amihez a lisztet, vizet, olajat, élesztőt egy tálba csomómentesre keverjük, állaga mint egy galuska legyen. Nejlon zsákot húzunk a tálra össze kötjük, l...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sajtot lereszeljük, vagy ha szeleteltet vásárolunk, összekockázzuk. Az újhagymát felkarikázzuk, majd apró darabokra vágjuk. Egy kisebb tálba belekanalazzuk a vajkrémet, sózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes