50 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
1 ek, olaj
1 tk. só
1 kk .cukor
3 dl víz
Liszt közepébe 1 dl víz,cukor,élesztő betakarni kis liszttel,felfut,hozzáadni olaj,só és víz.Dagasztani,keleszteni 1 órát. Átgyúrni,formázni.Jénaiba papír ,betenni a kenyeret. Sütőt 200 fokra kapcsolni,ha meleg a kenyeret bevágni,spriccelni vízzel,a jénai tetejét is.Fedővel sütni 20 percig,majd fedő nélkül 20 percig.Kiborítani,le spriccelni.
Az élesztőt fél dl meleg vízben elkeverjük adjuk hozzá a cukrot és az egy evőkanál lisztet össze keverjük majd rakjuk meleg helyre.A dagasztó gép üstjébe mérjük bele a lisztet,sót,...
Elkészítési idő: 1 óra 70 perc Nehézség: KönnyűA liszt egyötödét tegyük egy nagyobb tálba, keverjük hozzá a sót. Az élesztőt keverjük össze a cukorral, majd kevés langyos vízet adjunk hozzá. A liszt közepére öntsük bele az é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kovászt 8 órával a sütés előtt frissítjük. A liszteket és a vizet a dagasztógép keverőtáljában összedolgozom, majd fél órát pihentetem. Utána hozzákeverjük a kovászt és ezzel tov...
Elkészítési idő: 15 óra Nehézség: KözepesA lisztet összeszitálom a szódabikarbónával. Hozzáadom a sót és a zsiradékot, majd annyi langyos vizet, hogy megfelelő állagú tésztát kapjunk. Picit pihentetjük, majd lepényeket f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű