Kovász:2 ek. liszt
2 dkg élesztő
1 ek. cukor
1 dl tej
Tészta: 1 kg liszt
15 dkg cukor
15 dkg vaj
1 cs.vaníliás cukor
1 kk.só
4 dl tej
2 tojás
Élesztő,langyos cukros tej,futtatni.Liszt,vaj,tojás,só,cukor és vaníliás cukor ,ezeket összegyúrom.Hozzáöntöm a kovászt és a langyos tejet,és jól kidolgozott,nem túl kemény tésztát gyúrni.Fél órát hagyom kelni,majd kis adagokra osztani.Kisujjnyi vastag,kb,20-25 cm hosszú csíkokra nyújtani,feltekerni a sütőrudakra,elsimítani rajta.Bő,forró olajban folyamatosan forgatva sütni.Kisülés után ,kihúzni belőle a rudakat,és még melegen porcukorba forgatni.
Maradhat üresen,de tölthető,tejszínhabbal,pudinggal.
A tejet , 5 dkg Rámát, evőkanálnyi kristálycukrot felmelegítjük a mikróban. Mikor már meleg,(de nem forró) Hozzáöntjük a liszt, só, tojás, porélesztő keverékhez. Kidolgozás után 40...
Elkészítési idő: 2 óraAz élesztőt pici cukorral, tejjel felfuttattam, a többi hozzávalóval mikor felfutott esszekavartam, jó hólyagosra dagasztottam. Hagytam duplájára kelni, majd ujjnyi vastagra kinyúj...
Elkészítési idő: