Kovász:2 ek. liszt
2 dkg élesztő
1 ek. cukor
1 dl tej
Tészta: 1 kg liszt
15 dkg cukor
15 dkg vaj
1 cs.vaníliás cukor
1 kk.só
4 dl tej
2 tojás
Élesztő,langyos cukros tej,futtatni.Liszt,vaj,tojás,só,cukor és vaníliás cukor ,ezeket összegyúrom.Hozzáöntöm a kovászt és a langyos tejet,és jól kidolgozott,nem túl kemény tésztát gyúrni.Fél órát hagyom kelni,majd kis adagokra osztani.Kisujjnyi vastag,kb,20-25 cm hosszú csíkokra nyújtani,feltekerni a sütőrudakra,elsimítani rajta.Bő,forró olajban folyamatosan forgatva sütni.Kisülés után ,kihúzni belőle a rudakat,és még melegen porcukorba forgatni.
Maradhat üresen,de tölthető,tejszínhabbal,pudinggal.
Az élesztőt felfutatjuk a tejjel és a cukorral. Miközben kel az élesztő egy tálba kimérjük a lisztet a csipet sóval hozzáadjuk a tojás sárgáját az olvasztott vajat és a vaniliás c...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztet összekeverjük a maradék cukorral, a csipet sóval, a citrom reszelt héjával és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk, és addig kelesztjük, míg kétszeresére nő. Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és csíkokra vágjuk. A formáka...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes