tojás
cukor
víz
olaj
liszt
kakaó
Sárga lap:
5 tojás sárgája, 7 evőkanál cukor, 5 cl víz és 5 cl olaj. Habosra kikavarjuk.
Hozzáadunk 7 ek. lisztet és az 5 tojás kemény habját.
Barna lap ugyan úgy készül, mint a sárga csak 1 ek liszt helyett kakaót rakunk.
Krém: 4dl tej, 2 eperpuding. Hozzá adjuk az alaposan kikevert 20dkg porcukor-25dkg margarin krémet.
Zselatint anno a recept úgy íta, hogy 1 csomag Alsa gyümölcskocsonya. Én 2-3 dl meggyszörpöt készítek el vagy a megybefőtt levét zselatin porral.
Összeadás: a krémet felezem, mindkét lapot megkenem.
Alul barna lap, meggyel alaposan megrakva a krém. A majdnem darabos zselatnt rákanalazom, hagyom tökéletesen megdermedni. Ezután a sárga lap krémes felét rakom a zselatinra.
Csokimáz a tetejére.
3 evőkanál sima zselatinport használtam, először pici vizben elkevertem, hagytam duzzadni.
Közben fél liter meggylevet fel melegitettem,épp csak forrásig!!
Ekkor tettem bele a zselatint.
Ha kevés a meggylé,egy teás kanál meggy ízű boleró porral lehet pótólni és annyi vizzel higitani amennyire még a fél literhez szüksèg van.
25×35
A tojásokat keverőgéppel felvertem, hozzáadtam a sót, tejet, szódavizet a liszttel váltakozva. -. Utolján az étolajat kevertem hozzá és csomómentesre kevertem. . A palacsintamass...
Elkészítési idő: 30A vajat tegyük egy tálba, elektromos habverővel verjük habosra. Forgassuk hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá a tojást, alaposan keverjük össze. A végén a vaníliakivonatot és a tej...
Elkészítési idő:Egy evőkanál cukorral édesített langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a tojássárgákkal, két evőkanál porcukorral, csipet sóval meg annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy a szo...
Elkészítési idő: 2 óraAprítsuk fel a csokikat, negyedeljünk el minden kockát! A lisztet keverjük össze az élesztőporral, majd a tojást, a vajat és a 2 féle cukrot keverjük el egy másik tálban (itt kever...
Elkészítési idő: