15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
6 tojás sárgája
fél citrom reszelt héja
25 dkg liszt
A töltéshez
sárgabaracklekvár
A tetejére 2-3 dkg olvasztott csokoládé
A tepsi aljába sütőpapírt terítünk, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A vajat a cukrokkal kikeverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat és a tojások sárgáját, jól összedolgozzuk, majd a lisztet is belekeverjük. Sima csöves habzsákba töltjük a masszát és húszforintos nagyságú köröket nyomunk a tésztából a sütőpapírra.
8-10 perc alatt megsütjük őket.
Ha kihűltek, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk és letakarva vagy egy zárható dobozban másnapig pihentetjük, hogy megpuhuljanak.
olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
A leveles vajas tészták készítése homlokegyenest különbözik a kelt tészták készítésétől. A kelt tésztákat meleg helyen kell összeállani és a legkisebb huzattól is féltve kell óvni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA linzertésztát tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tepsit.Előmelegített forró sütőbe toljuk, és közepes lángon világossárgára sütjük. Közben a töltelékhez az áttör...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA sütőt 180 fokra kapcsoljuk. A tejet elvegyítjük a tojásokkal. A vajat és a cukrot habosra verjük, hozzáadjuk a tojásos tejet, a vaníliakivonatot, majd az átszitált lisztet, a sót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 6 tojás sárgáját 6 kanál cukorral kikeverjük. A 30 dkg cukrot egy edényben aranysárgára pörkölünk lassan hozzáadjuk a tojások sárgáját. Összekeverjük és hozzáadjuk a margarint és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű