15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
6 tojás sárgája
fél citrom reszelt héja
25 dkg liszt
A töltéshez
sárgabaracklekvár
A tetejére 2-3 dkg olvasztott csokoládé
A tepsi aljába sütőpapírt terítünk, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A vajat a cukrokkal kikeverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat és a tojások sárgáját, jól összedolgozzuk, majd a lisztet is belekeverjük. Sima csöves habzsákba töltjük a masszát és húszforintos nagyságú köröket nyomunk a tésztából a sütőpapírra.
8-10 perc alatt megsütjük őket.
Ha kihűltek, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk és letakarva vagy egy zárható dobozban másnapig pihentetjük, hogy megpuhuljanak.
olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
A tojásokat, cukrokat a vajjal habosra keverjük. Ezután keverjük hozzá a tejfölt, majd a sütőporral elkevert lisztet. 24×39 cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tepsi...
Elkészítési idő:Ehhez a lisztet, a barna cukrot és 5 dkg kristálycukrot keverj össze egy tálban. Add hozzá a felkockázott, hideg vajat. Az ujjaiddal morzsold szét a vajat a lisztes cukorban. Az...
Elkészítési idő: 1 óra 45 percMinden hozzávalót belezúdítunk egy tálba, összegyúrjuk. Kis golyókat formálunk, sütőpapíros tepsibe rakjuk és szétlapítjuk. 180 fokos sütőbe toljuk és kb 20 perc alatt megsütjük....
Elkészítési idő:A langyos tejben olvassz fel 1 dkg cukrot, és az élesztőt morzsold bele, majd tedd meleg helyre, és futtasd fel. Közben készítsd el a tészta alapját: fogj egy tálat, szitáld bele a...
Elkészítési idő: