tészta:
20 dkg margarin
30 dkg liszt
10 dkg p.. cukor
1 tojássárgája
TÖLTELÉK:
15 dkg túró
3,5 dkg p. cukor
1/2 citrom reszelt héja
HAB:
3 tojásfehérje
18 dkg p. cukor
s. baracklekvár
A vajat, p. cukrot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojás- sárgáját sima tésztává gyúrjuk. 1/2 óráig hűtőbe tesszük. Ezután 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és korongokat szaggatunk belőle 170° előmelegített sütőben 10' sütjük.
A túrót összedolgozzuk a cukorral és a c. héjjal.
A tojásfehérjét felverjük habnak. A cukrot adagonként adjuk hozzá, mikor a cukor elfogyott gőz felett folytatjuk a habosítást, míg jó kemény, fényes nem lesz. A korongok közepére túróból kis halmokat rakunk, körbe rányomjuk a habot és 8-10 percig visszatesszük a sütőbe 150°. Végül a közepébe rakjuk a lekvárt.
1. Összekevrjük a hozzávalókat, formákba adagoljuk (nagyjából 1-másfél evőkanál egy adag) 2. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA tölteléket készítjük el: a mákot egy edénybe tesszük, ráöntjük a tejet és lassú tűzön, kevergetve felfőzzük. Amikor a tej kezd elfogyni, sűrű a massza, akkor elvesszük a tűzhelyr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport a cukorral elkeverjük. A tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük, és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, beledobjuk a vajat, és amíg el nem olvad, kevergetj...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA puha vajat/margarint robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével belekeverjük az egész tojásokat, végül hozzáadjuk a kakaóporral, 10 dkg darabolt étcsokoládéval, s...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes