tészta:
20 dkg margarin
30 dkg liszt
10 dkg p.. cukor
1 tojássárgája
TÖLTELÉK:
15 dkg túró
3,5 dkg p. cukor
1/2 citrom reszelt héja
HAB:
3 tojásfehérje
18 dkg p. cukor
s. baracklekvár
A vajat, p. cukrot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojás- sárgáját sima tésztává gyúrjuk. 1/2 óráig hűtőbe tesszük. Ezután 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és korongokat szaggatunk belőle 170° előmelegített sütőben 10' sütjük.
A túrót összedolgozzuk a cukorral és a c. héjjal.
A tojásfehérjét felverjük habnak. A cukrot adagonként adjuk hozzá, mikor a cukor elfogyott gőz felett folytatjuk a habosítást, míg jó kemény, fényes nem lesz. A korongok közepére túróból kis halmokat rakunk, körbe rányomjuk a habot és 8-10 percig visszatesszük a sütőbe 150°. Végül a közepébe rakjuk a lekvárt.
A vajat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a citromhéjat. Egy másik tálban összekeverem a száraz alapanyagot: a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket, sót. Ezt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lassanként adjuk hozzá a cukrot. 2. A sütőport összekeverjük a liszttel és óvatosan ezt is hozzákeverjük. 3. Nagyobb margarinoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz4 tojás sárgáját 30 dkg porcukorral 2 kanál vízzel elkeverünk, hozzáadunk még 8 kanál vizet, ismét elkeverjük. Hozzáadunk 1 sütőporral elkevert 20 dkg lisztet 10 dkg, diót, és 4 to...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű