4 db
25 dkg liszt
3 dkg zsír /margarin
cs. só
1 tojás
2 ek ecet
pici víz
túró töltelék:
50 dkg túró
2 tojássárgája
2 tojásfehérje habbá verve
3 - 5 ek cukor
vaniliáscukor
citromhéj
1 - 2 ek morzsa,griz
kis tejföl, ha száraz
kenés:7 dkg zsír
7 dkg liszt
töltelék:
1 kg alma, lereszelve,kinyomkodva
2 üveg meggy
cukor
fahéj
2 x 2-3 ek morzsa
A tészta hozzávalóit összegyúrni, közepes állagú. Vékony téglalappá nyújtani.
Kenéshez liszt,zsír habosra keverni.Vékonyan rákenni a tésztára,középről kifelé haladva. Feltekerni,15 perc pihi.
Tölteléket elkészíteni.
A tésztát 4 felé vágni, hosszúkás téglalappá nyújtani. Középen megszórni morzsával, rá töltelék, két oldalról ráhajtani,végeit összecsípni.
Tojással lekenni,180 fok 30 - 40 perc
A tésztához egy nagy, kerek, kapcsos tortaforma alját béleld ki sütőpapírral. A szélét kend be kókuszolajjal! Az egész tojásokat az édesítővel verd habosra. Add hozzá a mandulalisz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett adjuk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet a joghurttal és a porcukorral nem teljesen apróra turmixoljuk. Belekeverjük finoman a felvert tejszínhabot, műanyag dobozba tesszük, és lefagyasztjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként a vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Ezután mehet hozzá a só, a narancs leve és héja, a kókuszreszelék,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz