Sárga tészta: 3 tojásos piskóta
kakaós tészta: 3 tojásos piskóta,1 ek kakaó
diós tészta: 3 tojásos piskóta, 1 ek darált dió
krém: 6 tojássárga
6 tojásfehérjehab
20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
3 - 4 ek liszt
1 l tej
2 ek kakaó
szirup:3 dl víz
15 dkg cukor
citromhéj, 1/2 dl rum
szórás:10 dkg darált dió
5 dkg mazsola
6 dkg kakaó
dísz:1/2 l tejszínhab
öntet: 15 dkg étcsoki v. kakaó
1,5 dl víz
1 dl rum........
vagy:2 tojássárga
5 dkg cukor
1kk liszt
2 dkg kakaó
5 dl tej
1 dkg vaj
10 g vaníliás cukor
Tésztákat külön-külön megsütni. 180 fok 15 perc
Krém: tojássárga,liszt, cukor, kakaó, tej gőzbe sűrűre főzni. Levenni a tűzről hozzá vaníliás cukor, habbá vert tojásfehérjehab.
Szirup: vizet forralni, belekeverni cukor,citromhéj. rum
Öntet: forró vízben csokit felolvasztani,hozzá a rum.......vagy
tojássárga,cukor,liszt,tej, kakaó gőzbe sűrűre főzni--- vaj,vanília hozzá
Összeállítás:sárga piskóta meglocsolni sziruppal, krém,
megszórni darált dió, mazsola.
Rá a kakaós piskóta,szirup,krém,dió,mazsola.
Felűre diós piskóta szirup, krém,megszórni kakaóval.
Kanállal szaggatni,tejszínhabbal ,csokiöntettel locsolni.
A zabkekszet aprítsuk morzsává, és adjuk hozzá az olvasztott vajat. Kavarjuk össze, majd nyomkodjuk bele a sütőpapírral bélelt tortaformába. TIPP: kapcsos tortaformában ajánl...
Elkészítési idő:A leveles tésztát 3-ba vágjuk, vékonyra kinyújtjuk és kisütjük. A tepsit nem kell kikenni semmivel. Amikor kisül még kicsit kézzel lenyomkodjuk , hogy laposabb legyen. 4 csoma...
Elkészítési idő: 1 óraA hozzávalókat jól összegyúrjuk és tepsi hátán 6 világos lapot sütünk belőle. A krémhez a cukrot karamellizáljuk és a margarin kivételével a többi alapanyaggal krémmé főzzük. A ma...
Elkészítési idő: 2,5 óraAz összes hozzávalót tálba téve, gőz fölött addig kevergetjük, amíg puding sűrűségűvé nem válik. Ez pár perces folyamat, talán kicsit unalmas is, de a keverést nem szabad abbahagyn...
Elkészítési idő: