3,45 dl víz
1 ek. olaj
1 ek. só
20 dkg rozsliszt / világos/
35 dkg liszt
10 g por élesztő
2 tk.cukor
5 dkg tökmag /durvára vágva/
tetejére:1 tojásfehérje
1 tk. tökmag
A z anyagokat összekeverjük,dagasztjuk,kelesztjük.
Átgyúrjuk,formázzuk.
Sütőpapíros tepsibe tesszük,tetejét bevágjuk.Kb.40 percig kelesztjük
Tojásfehérjével megkenjük,tökmagot teszünk a tetejére.
180 fok 50 perc sütés.
Rácson hűtjük.
Mérjük ki egy edénybe a lisztkeverék kivételével a többi hozzávalót, keverjük el jó alaposan egy kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűz útifűmaghéjat elkeverjük a vízben, hagyjuk állni három percig, amíg megduzzad. Egy tálba tesszük a mandulát és a napraforgólisztet, a sót, a szódabikarbónát, az aszkorbinsavat, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a tésztáját készítjük el. A száraz élesztőt fél pohár kefirben feloldjuk. A lisztet és a sót egy nagy keverőtálba öntjük, majd hozzáöntjük a kefir maradékát, az élesztős...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű