800 g csiperke gomba,
3 gerezd fokhagyma,
1 kanál olasz fűszerkeverék,
olívaolaj,
só,
őrölt fekete bors,
40 ml balzsamecet.
Olasz fűszerkeverék: 2 ek. szárított bazsalikom, 2 ek. szárított majoránna, 1 ek. oreganó 1 ek. rozmaring, 1 ek. pirospaprika.
Szeleteljük fel a gombát kisebb darabokra. Ha kicsik a gombák, akkor nem kell felvagdosni. Keverjük össze a fokhagymát az olajjal, a sóval és a többi fűszerrel, az így kapott fűszeres levet öntsük rá a gombára, kavarjuk jól össze és hagyjuk állni 20 percet. Tegyük a gombát egy tűzálló tálba és előmelegített sütőben, 200 fokon süssük 15-20 percig. Közben kavarjuk meg, hogy az ízek jól átjárják.
Elkészítés : a hozzávalókat összekeverjük, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és bő forró olajba kisütjük. Nem kell panírozni! Aki szeretné beleforgathatja zsemlemorzsába,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200 g kolest 3*-os vizben amibe pici sot tettem megfoztem.Hagytam kihülni.1 fej hagymat kokuszzsiron megpiritottam es beleontottem a kihult kolesbe.Tettem bele 6 fej zuzott fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedve, sós vízben megfőzzünk puhára A tojást, a lisztet, a fűszereket, a sót a fokhagymát és összekeverjük Serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a tenyerün...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű