800 g csiperke gomba,
3 gerezd fokhagyma,
1 kanál olasz fűszerkeverék,
olívaolaj,
só,
őrölt fekete bors,
40 ml balzsamecet.
Olasz fűszerkeverék: 2 ek. szárított bazsalikom, 2 ek. szárított majoránna, 1 ek. oreganó 1 ek. rozmaring, 1 ek. pirospaprika.
Szeleteljük fel a gombát kisebb darabokra. Ha kicsik a gombák, akkor nem kell felvagdosni. Keverjük össze a fokhagymát az olajjal, a sóval és a többi fűszerrel, az így kapott fűszeres levet öntsük rá a gombára, kavarjuk jól össze és hagyjuk állni 20 percet. Tegyük a gombát egy tűzálló tálba és előmelegített sütőben, 200 fokon süssük 15-20 percig. Közben kavarjuk meg, hogy az ízek jól átjárják.
A kölest egy szűrőben alaposan megmossuk, majd a víz és kókusztej keverékében, egy csipet só és egy kevés vaníliaőrlemény társaságában odatesszük főni. Közepes lángon kb. 20-25 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát pucoljuk, majd mossuk meg. A megtisztított sárgarépát daraboljuk fel tetszőleges méretű hasábokra. A répákat helyezzük tepsibe, tegyük melléjük a fokhagymagerezdeke...
Elkészítési idő: 35 perrc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat felaprítjuk, összekeverjük. Egy hosszúkás kenyérformát vagy kis kör kapcsos formát kibélelünk sütőpapírral, kiolajozzuk, belenyomkodjuk a masszát és közepes lángon 4...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaztán kacsazsírban kis evőkanálnyi halmokban kisütni. Ebből az adagből ennyi lesz amit látsz a fotón. Bundáskenyérhez ugyan semmi köze, de valahogy mégis hasonlít az íze rá. smil...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű