20 dkg disznózsír, 50 dkg liszt, csipet só, 20 dkg cukor, 1 tojás, 2 evőkanál tejföl, 1 tasak sütőpor, 4 evőkanál gríz, 6 nagyobb alma
1,2 l tej, 3 tasak vaníliás pudingpor, 9 evőkanál cukor
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor készen van, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. A tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk és papírral bélelt tepsibe tesszük. (Nyújtás közben vigyázzunk, mert a tészta könnyen szakad.) A grízzel megszórjuk a tésztát, majd a meghámozott almákat felszeleteljük és ráhalmozzuk. A pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük és a szokásos módon megfőzzük, még melegen az almás rétegre kanalazzuk. A tészta másik felét is kinyújtjuk és hosszú darabokra vágjuk, majd rácsosan a pudingos réteg tetejére tesszük. 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, porcukrot szórunk rá és szeletelhetjük.
1. Két dl tejben simára keverjük a zselatint, felfőzzük, majd addig szépen langyosra hűl, míg elkészítjük a tölteléket. 2. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet, a gesztenyemasszát, a vajat és a rumot annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy egy közepesen kemény, formázható masszát kapjunk. (Tehát nem biztos ,hogy az összes tej ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojást a porcukorral simára keverjük, majd az olvasztott, langyos vajjal tovább dolgozzuk. Az apróra vágott csokit, a mogyorót, vagy diót és az aszalt gyümölcsöt me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű