0,5 kg liszt
12,5 dkg vaj,
10 dkg zsírt
2 dkg élesztő
1 tojás
3 dkg cukor
2 dl tej
só, kb. 4-5 g
1 vaníliás cukor
Mákos Töltelék
1, 5 dl tej
15 dkg cukor
20 dkg darált mák
1 citrom reszelt héja
Kevés őrölt fahéj
4 dkg mazsola
1 evőkanál méz
1 dl baracklekvár
Diós Töltelék : 20 dkg darált dió, a többi hozzávaló ugyanaz, mint a mákosnál, ebbe a mazsola helyett egy vaníliás cukrot teszek.
Az élesztőt egy kevés cukros langyos vízbe felfuttatjuk.A liszthez hozzáadjuk a zsírt a sót a felfuttatott élesztőt és még annyi vizet hogy közepesen lágy tésztát kapjunk,majd dupl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés cukros, langyos tejben elkeverem az élesztőt, hagyom kb. 10-15 percig, míg szépen megemelkedik. A többi hozzávalóval lágy, hólyagos tésztát dagasztok, a vajat csak a végén ad...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból - a kakaópor kivételével -, lágyabb, selymes tésztát gyúrtam. Megfeleztem és az egyik darabba, kevés vízzel beledolgoztam a kakaóport. A két tésztafelet 45 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: Cukros tejben felfuttatom az élesztőt, és a többi hozzávalóval összegyúrom.Közepesen lágy tésztát kapunk.Kelesztjük 40 percig,majd átgyúrjuk és újra kelesztjük kb 20 pe...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű