14 dkg vaj
14 dkg liszt
10 dkg darált mandula (nálam dió)
1 kis citrom leve és reszelt héja
1 kis üveg baracklekvár
csokoládé glazúr ( nálam egy tábla olvasztott étcsoki 1 ek olajjal elkavarva)
A vajat a liszttel jól összedörzsöljük, hozzáadjuk a darált mandulát (diót) , a citrom levét és reszelt héját, ezt összegyúrjuk, késfoknál vastagabbra kinyújtjuk, kisebb fánkvágóval kivágjuk, a tepsit vajjal kikenjük, liszttel kiszórjuk (én sütőpapírra tettem), belerakjuk a kis fánkokat, világosra sütjük, baracklekvárral bekenjük, kettőt összeragasztunk, csokoládé glazúrral bevonjuk.
15 dkg. liszt
15 dkg. margarin
8 dkg cukor
8 dkg. darált dió
1/2 citrom reszelt héja, csipet só
málnalekvár
csokoládé
Elkészítése: A tésztához valókat jól összegyúrtam és vékonyra kinyújtottam. Kiszaggattam pogácsa szaggatóval és tepsibe pakoltam előmelegített sütőben 200 fokon 15' alatt megsült. Mikor teljesen kihűlt a tészta málnalekvárral összeragasztottam kettesével.Gőz fölött 1-2 evőkanál olajjal megolvasztott csokoládéval vontam be .Tejcsokoládéval mert unokám azt szereti a többi étcsokoládéval lett így-úgy bevonva. (Villára teszem a süteményt és /amiben felolvasztottam a csokoládét/ fölé tartva csurgatom a süteményre
A száraz alapanyagokat - a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport - egy tálban elvegyítjük. A banánokat egy másik tálba tördeljük, hozzáadjuk a megolvasztott kókuszz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A lisztet a vajjal, tojássárgával, pici sóval, 1 ek. cukorral és a tejföllel összegyúrjuk. 1 órát pihentetjük. Kés fok vastagságúra (2 mm.) kinyújtjuk és kb. 24 négyzetre...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz25 dkg lisztet 22 dkg porcukorral és ½ csomag sütőporral alaposan összekeverünk. Ennek a felét az 5 dkg vajjal kikent tepsibe öntjük. A másik felét majd a tetejére. A ½ kg összemor...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézÖsszekeverjük a lisztet a szódabikarbónával. A mézet és a fűszereket összefőzzük, majd hozzáadjuk a margarint, és addig kevergetjük, amíg kihűl. A 3 tojást felverjük a cukorral....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes