25 dkg rizsliszt
1 kk szódabikarbóna
4 tojás
2,5 dl tej
só
12 dkg vaj vagy kókuszolaj vagy olaj
6-8 dkg cukor
A tojásokat felverjük, majd összekeverjük az olvasztott vajjal, vaníliával, cukorral, tejjel, végül a szódabikarbónás rizsliszttel.
A gofrisütőt érdemes minden egyes sütés előtt pici olajjal kikenni.
A kisütött gofrikat rácsra tesszük, így nem puhul meg a külső ropogós rész.
Annyira egyszerű ez a recept, annyira nincs benne semmi különlegesség, semmi extra tennivaló, !!! és még finom is!!! – hogy nem lehet nem kipróbálni ? Tehetünk mellé gyümölcsöket, gluténmentes krémeket, pudingot. Ha kicsit több cukrot tesztek bele, kicsit karamellesebb lesz a hatás- de vigyázat! – mert édesebb is lesz ? és sok sok kalóriát gyűjtünk vele!
A sót és a bors mennyiségét én ízlésem szerin növelném most már . Ez a recept csak tájékoztató jellegű és mindenki azt és olyan fűszereket tesz bele amit szeret vagy jónak lát !
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a lisztet, majd a keményre vert tojásfehérje habbal lazítjuk. Kivajazott 21 cm-es kapcsos tortafor...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTészta: Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásfehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és keményre verjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst szeletekre vágjuk, besózzuk. A tojásokat villával felverjük, a mustárral, a reszelt sajttal és pici sóval elkeverjük. Hozzáadunk 5 evőkanál rizslisztet, és kevés vízzel sűrű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű