25 dkg jázmin rizs
45 dkg fagyasztott vegyes zöldség
1 – 1,2 kg-os karfiol (1 nagy fej)
15 dkg reszelt növényi sajtalternatíva
só
2,5 dl Alpro natúr növényi joghurtalternatíva
étolaj
A rizst megpirítjuk az olajon, majd felöntjük vízzel és megfőzzük.
A vegyes zöldséget kiengendjük
A karfiolt, megpucoljuk, megmossuk, rózsáira szedjük és megfőzzük.
Egy jénai tálba alulra tesszük a rizs felét, majd a zöldséget tesszük rá, megszórjuk a sajt ¾ részével, majd újra rizs, amire zárásként a karfiol kerül.
A tetejére a joghurttal kikevert maradék növényi sajt kerül.
180 °C fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
A hozzávalókat összekeverjük. Előmelegített sütőbe tesszük 180 fokon és 1 órát sütjük. Mikor már nem forró felkockázzuk és fahéjas porcukorral megszórjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal linzertésztát gyúrunk. Fél órára hűtőbe tesszük. A pihentetett tésztát 3 részre osztjuk, az első 1/3-ot kinyújtjuk, cakkos szélű kiszú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk. Nyújtás után pogácsákat szaggatunk belőle. Megkenjük a tetejüket tojással és előmelegített sütőben 15-20 percig 175 fokon sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz útifűmaghéjat beáztatom, a tejet a tejföllel meglangyosítom. A száraz hozzávalókat kimérem, összekeverem. Az élesztőt belemorzsolom, elkeverem (vagy felfuttatom a tejjel, és úgy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes