25 dkg jázmin rizs
45 dkg fagyasztott vegyes zöldség
1 – 1,2 kg-os karfiol (1 nagy fej)
15 dkg reszelt növényi sajtalternatíva
só
2,5 dl Alpro natúr növényi joghurtalternatíva
étolaj
A rizst megpirítjuk az olajon, majd felöntjük vízzel és megfőzzük.
A vegyes zöldséget kiengendjük
A karfiolt, megpucoljuk, megmossuk, rózsáira szedjük és megfőzzük.
Egy jénai tálba alulra tesszük a rizs felét, majd a zöldséget tesszük rá, megszórjuk a sajt ¾ részével, majd újra rizs, amire zárásként a karfiol kerül.
A tetejére a joghurttal kikevert maradék növényi sajt kerül.
180 °C fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
A cukros meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba tesszük a lisztet, tojásságájákat, sót, olvasztott vajat, majd az élesztőt. Összegyúrjuk, dagasztjuk. Kiszaggatjuk, majd 1...
Elkészítési idő:A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tojások sárgáját a cukorral nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom héját. A tojások fehérjét is kemény habbá verjük és 2 evőkanállal...
Elkészítési idő: 45 percA tejet felmelegítem, majd bele öntöm az élesztőt és a cukrot, amint felemelkedett ezt hozzá öntöm a már összeöntött liszthez. Jól bedagasztom, annyi lisztel vagy folyadékkal pótl...
Elkészítési idő: 1 óra