225 g kukoricaliszt
1 db közepes méretű tojás (M)
250 ml * 1,5%-os tej
só
Egy nagy lábasban vizet forralunk.
Egy tálba kimérjük a lisztet, kevés sót adunk hozzá, hozzáadjuk a tojást és a tejet és csomómentesre keverjük (ne lepődjünk meg, hígabb lesz a klasszikus nokedlitésztánál).
Ha forr a víz, levesszük a lángot és beleszaggatjuk a tésztát.
Közepesnél nagyobb lángon főzzük 3-5 percig, majd szűrővel kiszedjük és hideg vízzel leöblítjük.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tojások sárgáját a cukorral nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom héját. A tojások fehérjét is kemény habbá verjük és 2 evőkanállal...
Elkészítési idő: 45 percA tojást felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, picit kikeverjük, hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük. Végül beletesszük az olajat is. Vék...
Elkészítési idő: 5 perc + sütésA tészta hozzávalóit kikeverjük robotgéppel. 5 tojásfehérje + csipet só: kemény habbá verjük. Óvatosan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A túrós krémet habzsàkba...
Elkészítési idő: