225 g kukoricaliszt
1 db közepes méretű tojás (M)
250 ml * 1,5%-os tej
só
Egy nagy lábasban vizet forralunk.
Egy tálba kimérjük a lisztet, kevés sót adunk hozzá, hozzáadjuk a tojást és a tejet és csomómentesre keverjük (ne lepődjünk meg, hígabb lesz a klasszikus nokedlitésztánál).
Ha forr a víz, levesszük a lángot és beleszaggatjuk a tésztát.
Közepesnél nagyobb lángon főzzük 3-5 percig, majd szűrővel kiszedjük és hideg vízzel leöblítjük.
Az élesztőt felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval kidagasztjuk. Ha nagyon lágy a tészta, lisztezett szilikonlapon görgetjük erre-arra, így mindenhol lisztes lesz, ekkor tudju...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit kikeverjük és egy kikent rizslisztezett tepsibe öntjük. A túrót a hozzávalókkal ízesítjük és a tésztára kanalazzuk, hogy foltokat kapjunk. 200°C rá előmelegít...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat a felsorolás szerint egy tálba mértem és kézi robotgéppel összekevertem. Egy 24x15 centi méretű tepsibe öntöttem a tésztát.. Majd a félbevágott szilvát a tetejére...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. Nagyon jól formázható, nyújtható, rugalmas tészta lesz! Apró darabokra vagdaljuk, kitűnő relaxáló gyakorlat. Olajon megpirítjuk, majd felenged...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz