225 g kukoricaliszt
1 db közepes méretű tojás (M)
250 ml * 1,5%-os tej
só
Egy nagy lábasban vizet forralunk.
Egy tálba kimérjük a lisztet, kevés sót adunk hozzá, hozzáadjuk a tojást és a tejet és csomómentesre keverjük (ne lepődjünk meg, hígabb lesz a klasszikus nokedlitésztánál).
Ha forr a víz, levesszük a lángot és beleszaggatjuk a tésztát.
Közepesnél nagyobb lángon főzzük 3-5 percig, majd szűrővel kiszedjük és hideg vízzel leöblítjük.
A burgonyát megtisztítjuk, majd kockára vágva, bő vízben puhára főzzük. Vajjal, sajtkrémmel tejföllel, sóval és borssal krémes állagú pürévé törjük. Főzzük a burgonyát nagyon puhá...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűTekerje össze a két pizza tésztát. Fedje le a tetejét paradicsommártással, ügyelve arra, hogy helyet hagyjon egy kéregnek. Fedje le a paradicsomszószt sajttal, majd szalámival, ma...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk. Nyújtás után pogácsákat szaggatunk belőle. Megkenjük a tetejüket tojással és előmelegített sütőben 15-20 percig 175 fokon sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A diót ledaráljuk és a porcukorral elkeverjük. Kézi robotgéppel felverjük a tojásfehérjét a kristálycukorral, hozzáadjuk a diót, lassan összekeverjük. Egy 20 – 22 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű