10 dkg mák
10 dkg kókuszreszelék
4 tojás
1 tk vanília kivonat
1 mk szódabikarbóna
Löttyintésnyi citromlé
Egy marék áfonya
A kókuszreszeléket kávédarálóval zsírjára őröljük, a mákot megdaráljuk. A tojás kivételével összekeverjük a hozzávalókat. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük, majd a felvert habba óvatosan belekeverünk mindent. Muffinformába vagy kuglófformába kanalazzuk, majd 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Finom, puha, omlós sütemény, kedvenc!!
A túrót áttörjük, vaníliás porcukorral, reszelt csokoládéval, reszelt citromhéjjal, 1 tojássárgájával, darált dióval, 1 dl felvert tejszínhabbal elkeverjük. Az édes tésztából készí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítővel, majd hozzáforgatjuk a darált mákot. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez keverjük a porcukrot, a vaníliáscukrot, majd elkezdjük elmorzsolni a kockára vágott vajjal. Ha már kezd összeállni, hozzáadjuk a tojások sárgáit, és gyors mozdulatokkal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170C-ra. A csokoládét durvára szeleteljük, a dióval és a cukor felével aprítógépbe tesszük, és ledaráljuk. Nem kell, hogy teljesen finom morzsa legyen, inkább...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű