Az alap hozzávalói:
22 dkg darált dió
3 ek. erythritol (por alakú)
4 kisebb tojásfehérje
A töltelékhez:
30 dkg totu
2 dl kókusztej
kb. 15 dkg erythritol por alakú
10 dkg étcsokoládé
2 ek. cukrozatlan kakaópor
6 zselatin lap
0,5 dl forró erős kávé
Az alap hozzávalóit robotgéppel vagy mixerrel keverd össze, nem kell habosra verni a tojásfehérjét. Simítsd a masszát sütőpapírral bélelt kb. 21 centis kapcsos formába, süsd kb 20-25 percig, majd hűtsd ki teljesen, a sütési idő változó lehet, ellenőrizd, hogy átsült-e. A krémhez a totut a kókuszkrémmel, az édesítővel és a kakaóporral turmixold le. Én házilag készítettem a totut és frissen turmixoltam, ahogy elkészült, ilyenkor nem fontos teljesen kinyomkodni. A csokit olvaszd fel, keverd a krémhez, a zselatinlapokat áztasd hideg vízbe 5 percre, majd old fel a forró kávéban és alaposan keverd el a krémben. Kóstold meg elég édes-e, ha nem tegyél még hozzá édesítőt. Öntsd a krémet a kihűlt alapra, tedd hűtőbe dermedésig. Tálalás előtt díszítheted kakaóporral és dióval a tetejét.
Trollanyu
Az almát hámozzuk meg, reszeljük le, és alaposan dolgozzuk össze a többi hozzávalóval. Forró olajban evőkanálnyi adagokban süssük ki.
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű180 fok kb:10 -18 perc vagy 150 fok 10 perc és 100 fok 20 perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsola kivételével a hozzávalókat egy tálba tesszük, és robotgéppel alaposan kikeverjük.Hozzáadjuk a mazsolát.(Aki nem szereti elhagyhatja.) Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA tíz tojásból nagy tepsiben piskótát sütök. Amikor kihűlt, a széleiből 5-5 cm-t levágok, szétcsipkedem, majd a töltelék hozzávalóival összekeverem. A piskótalapot keresztben kett...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű