menu

Családireceptkönyv.hu

Csokis málnás charlotte


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a piskótatekercshez és a piskóta alaphoz :

5 ek. kókuszliszt
5 tojás
7 ek. porrá őrölt eritrit

Hozzávalók a csokis-málnás "lekvárhoz":

10 dkg friss málna
2 ek. útifű maghéj
3 ek. eritrit
1 ek. víz
2 dkg étcsoki (90%-osat használtam)

Hozzávalók a tejszínes málna krémhez:

4 dl kókusztejszín
20 dkg málna
6 ek. eritrit
1 kk. vaníliaőrlemény
2 tk. zselatin

+ 10 dkg málna a krémbe

Elkészítés:


1.)
Elkészítjük a piskótát.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az eritrittel krémesre keverjük, míg ki nem fehéredik. A fehérjékből kemény habot verünk. Végül a sárgáját, a fehérje habot és a kókuszlisztet óvatosan összekeverjük és egy 26x20-as, sütőpapírral bélelt kis tepsibe öntjük. A tetejét szépen elsimítjuk egy evőkanál domború felével. 180 fokon sütjük 30 percig.



Még egyszer is elkészítjük a fenti alapanyagokból a piskótatésztát, de másodszorra egy 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a tésztánkat. 180 fokon ezt is 30 percig sütjük. Teljesen kihűtjük



A tepsiben sült piskótát megkenjük a csokis-málnás "lekvárral", majd a sütőpapír segítségével feltekerjük. Én még pluszban bebugyoláltam egy konyharuhába is, hogy fokozatosan hűljön ki és puhuljon össze a piskóta a lekvárral. Tanácsos még akkor elvégezni ezt a lépést, mikor a tésztánk langyos!

2.)
Elkészítjük a csokis málna "lekvárt".
A csokit a vízzel és az eritrittel vízgőz felett összeolvasztjuk. Hozzákeverjük a villával széttört málnát, majd végül az útifű maghéjat. 10 percig pihentetjük. Ezalatt dzsemes állagúra kocsonyásodik a "lekvár". Két részre osztjuk, az egyik a piskóta tekercsbe kerül a fent említett módon, a másik részt pedig egyenletesen eloszlatjuk a tortaalapon.

3.)
Elkészítjük a tejszínes málna krémet.
A kókusztejszínt a vaníliával és az eritittel feltesszük főni. Hozzáadjuk a villával összetört málnát. Összerottyantjuk. Belekeverjük a zselatint is, majd lehúzzuk a tűzről és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ezután hűtőbe tesszük, de közben ellenőrizzük, hogy mikor kezd el megkötni.

4.)
Ezalatt összeállítjuk a tortánk tetejét a piskótatekercsekből és előkészítünk még 10 dkg málnát.


Egy kb. 18 cm átmérőjű, 5-6 cm magas kerek tálat kibélelünk folpack-kal. A piskótatekercset felszeleteljük ujjnyi vastagságúra és a szeletekkel kirakjuk a tál alját és peremét. Jól vágható a piskóta, így a tál peremének kirakásánál késsel el tudjuk felezni a szeleteket, ha szükséges. Ha ezzel elkészültünk, megszórjuk néhány szem málnával, majd beleöntjük a tejszínes málna krém felét, ismét málnát szórunk bele, majd ráöntjük a maradék krémet és a megmaradt málnaszemekkel zárjuk a tál megtöltését.


Ezután nincs más hátra, mint hogy a tortaalapot is rátegyük. Ezzel teljesen lezárjuk a tálat. Könnyű dolgunk lesz, mert a piskótatekercs szeletek a széleken megtartják az alapot. A tálat alufóliával lefedjük és min. 3 óra hosszára a hűtőbe tesszük.

Tálalásnál eltávolítjuk a fóliát, majd tortatálra borítjuk a tálunkat. Lehúzzuk róla a folpack-ot és a kész tortánkat mentalevelekkel díszítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Paleotthon

Csokis málnás charlotte

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Receptek
cukkinis süti, fittkonyha
cukkinis süti, fittkonyha

A liszteket, sütőport, kakaóport, sót elkeverjük. A cukkinit meghámozzuk, aprítógépben összeaprítjuk (vagy lereszeljük). A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét az édesítő felével k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Csokoládés kókuszos keksztorta
Csokoládés kókuszos keksztorta

A csokoládét, a sűrített tejet, a kakaóport és a tejet egy edénybe teszünk és lassú tűzön felfőzzük. A kekszet apróra tördeljük és a szirupot ráöntjük. Ha nagyon szilárd a massza,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromkrémes pavlova
Citromkrémes pavlova

A krémhez a zselatin lapokat áztasd hideg vízbe 5 percre. A citromlevet a vízzel és az édesítővel forrald fel, add hozzá a megpuhult zselatin lapokat és keverd el, hagyd hűlni. A k...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Pálma
Macaron
Macaron

A mandulalisztet és a porcukrot átszitálom. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verem, majd beleforgatom a mandulalisztbe. Habzsákból sütőlapra nyomom. 10 perc alatt me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk