Hozzávalók a piskótatekercshez és a piskóta alaphoz :
5 ek. kókuszliszt
5 tojás
7 ek. porrá őrölt eritrit
Hozzávalók a csokis-málnás "lekvárhoz":
10 dkg friss málna
2 ek. útifű maghéj
3 ek. eritrit
1 ek. víz
2 dkg étcsoki (90%-osat használtam)
Hozzávalók a tejszínes málna krémhez:
4 dl kókusztejszín
20 dkg málna
6 ek. eritrit
1 kk. vaníliaőrlemény
2 tk. zselatin
+ 10 dkg málna a krémbe
1.)
Elkészítjük a piskótát.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az eritrittel krémesre keverjük, míg ki nem fehéredik. A fehérjékből kemény habot verünk. Végül a sárgáját, a fehérje habot és a kókuszlisztet óvatosan összekeverjük és egy 26x20-as, sütőpapírral bélelt kis tepsibe öntjük. A tetejét szépen elsimítjuk egy evőkanál domború felével. 180 fokon sütjük 30 percig.
Még egyszer is elkészítjük a fenti alapanyagokból a piskótatésztát, de másodszorra egy 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a tésztánkat. 180 fokon ezt is 30 percig sütjük. Teljesen kihűtjük
A tepsiben sült piskótát megkenjük a csokis-málnás "lekvárral", majd a sütőpapír segítségével feltekerjük. Én még pluszban bebugyoláltam egy konyharuhába is, hogy fokozatosan hűljön ki és puhuljon össze a piskóta a lekvárral. Tanácsos még akkor elvégezni ezt a lépést, mikor a tésztánk langyos!
2.)
Elkészítjük a csokis málna "lekvárt".
A csokit a vízzel és az eritrittel vízgőz felett összeolvasztjuk. Hozzákeverjük a villával széttört málnát, majd végül az útifű maghéjat. 10 percig pihentetjük. Ezalatt dzsemes állagúra kocsonyásodik a "lekvár". Két részre osztjuk, az egyik a piskóta tekercsbe kerül a fent említett módon, a másik részt pedig egyenletesen eloszlatjuk a tortaalapon.
3.)
Elkészítjük a tejszínes málna krémet.
A kókusztejszínt a vaníliával és az eritittel feltesszük főni. Hozzáadjuk a villával összetört málnát. Összerottyantjuk. Belekeverjük a zselatint is, majd lehúzzuk a tűzről és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ezután hűtőbe tesszük, de közben ellenőrizzük, hogy mikor kezd el megkötni.
4.)
Ezalatt összeállítjuk a tortánk tetejét a piskótatekercsekből és előkészítünk még 10 dkg málnát.
Egy kb. 18 cm átmérőjű, 5-6 cm magas kerek tálat kibélelünk folpack-kal. A piskótatekercset felszeleteljük ujjnyi vastagságúra és a szeletekkel kirakjuk a tál alját és peremét. Jól vágható a piskóta, így a tál peremének kirakásánál késsel el tudjuk felezni a szeleteket, ha szükséges. Ha ezzel elkészültünk, megszórjuk néhány szem málnával, majd beleöntjük a tejszínes málna krém felét, ismét málnát szórunk bele, majd ráöntjük a maradék krémet és a megmaradt málnaszemekkel zárjuk a tál megtöltését.
Ezután nincs más hátra, mint hogy a tortaalapot is rátegyük. Ezzel teljesen lezárjuk a tálat. Könnyű dolgunk lesz, mert a piskótatekercs szeletek a széleken megtartják az alapot. A tálat alufóliával lefedjük és min. 3 óra hosszára a hűtőbe tesszük.
Tálalásnál eltávolítjuk a fóliát, majd tortatálra borítjuk a tálunkat. Lehúzzuk róla a folpack-ot és a kész tortánkat mentalevelekkel díszítjük.
Paleotthon
A palacsintához Szitáljuk át a lisztet, majd adjuk hozzá a cukrot. A tojásokat verjük habosra egy csipet sóval, majd adjuk a liszthez. Robotgéppel közepes fokozaton kezdjük el k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk,apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas,könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 4 cipóra osztjuk. 24 X 39 cm-es méretűre nyújtjuk,sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, majd fél órán át hűtőben pihentetjük. Közben felverjük a tojásfehérjét és belekeverjük a kóku...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű