Családireceptkönyv.hu

Csokis málnás charlotte


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a piskótatekercshez és a piskóta alaphoz :

5 ek. kókuszliszt
5 tojás
7 ek. porrá őrölt eritrit

Hozzávalók a csokis-málnás "lekvárhoz":

10 dkg friss málna
2 ek. útifű maghéj
3 ek. eritrit
1 ek. víz
2 dkg étcsoki (90%-osat használtam)

Hozzávalók a tejszínes málna krémhez:

4 dl kókusztejszín
20 dkg málna
6 ek. eritrit
1 kk. vaníliaőrlemény
2 tk. zselatin

+ 10 dkg málna a krémbe

Elkészítés:


1.)
Elkészítjük a piskótát.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az eritrittel krémesre keverjük, míg ki nem fehéredik. A fehérjékből kemény habot verünk. Végül a sárgáját, a fehérje habot és a kókuszlisztet óvatosan összekeverjük és egy 26x20-as, sütőpapírral bélelt kis tepsibe öntjük. A tetejét szépen elsimítjuk egy evőkanál domború felével. 180 fokon sütjük 30 percig.



Még egyszer is elkészítjük a fenti alapanyagokból a piskótatésztát, de másodszorra egy 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a tésztánkat. 180 fokon ezt is 30 percig sütjük. Teljesen kihűtjük



A tepsiben sült piskótát megkenjük a csokis-málnás "lekvárral", majd a sütőpapír segítségével feltekerjük. Én még pluszban bebugyoláltam egy konyharuhába is, hogy fokozatosan hűljön ki és puhuljon össze a piskóta a lekvárral. Tanácsos még akkor elvégezni ezt a lépést, mikor a tésztánk langyos!

2.)
Elkészítjük a csokis málna "lekvárt".
A csokit a vízzel és az eritrittel vízgőz felett összeolvasztjuk. Hozzákeverjük a villával széttört málnát, majd végül az útifű maghéjat. 10 percig pihentetjük. Ezalatt dzsemes állagúra kocsonyásodik a "lekvár". Két részre osztjuk, az egyik a piskóta tekercsbe kerül a fent említett módon, a másik részt pedig egyenletesen eloszlatjuk a tortaalapon.

3.)
Elkészítjük a tejszínes málna krémet.
A kókusztejszínt a vaníliával és az eritittel feltesszük főni. Hozzáadjuk a villával összetört málnát. Összerottyantjuk. Belekeverjük a zselatint is, majd lehúzzuk a tűzről és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ezután hűtőbe tesszük, de közben ellenőrizzük, hogy mikor kezd el megkötni.

4.)
Ezalatt összeállítjuk a tortánk tetejét a piskótatekercsekből és előkészítünk még 10 dkg málnát.


Egy kb. 18 cm átmérőjű, 5-6 cm magas kerek tálat kibélelünk folpack-kal. A piskótatekercset felszeleteljük ujjnyi vastagságúra és a szeletekkel kirakjuk a tál alját és peremét. Jól vágható a piskóta, így a tál peremének kirakásánál késsel el tudjuk felezni a szeleteket, ha szükséges. Ha ezzel elkészültünk, megszórjuk néhány szem málnával, majd beleöntjük a tejszínes málna krém felét, ismét málnát szórunk bele, majd ráöntjük a maradék krémet és a megmaradt málnaszemekkel zárjuk a tál megtöltését.


Ezután nincs más hátra, mint hogy a tortaalapot is rátegyük. Ezzel teljesen lezárjuk a tálat. Könnyű dolgunk lesz, mert a piskótatekercs szeletek a széleken megtartják az alapot. A tálat alufóliával lefedjük és min. 3 óra hosszára a hűtőbe tesszük.

Tálalásnál eltávolítjuk a fóliát, majd tortatálra borítjuk a tálunkat. Lehúzzuk róla a folpack-ot és a kész tortánkat mentalevelekkel díszítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Paleotthon

Csokis málnás charlotte

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hófehérke álma
Hófehérke álma

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük majd a sárgáját is hozzáadjuk a vízzel és az olajjal együtt. Végül a sütőporral elkevert lisztet is belefor...

Elkészítési idő: 2h.
Nehézség: Közepes
share
Egészséges csokis keksz
Egészséges csokis keksz

A tojást verjük fel a választott édesítőszerrel, majd fokozatosan adjuk hozzá a kókuszolajat. Ezután keverjük össze a száraz alapanyagokat, vagyis a zabpelyhet, a kókuszlisztet, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Lintyő
Linzer
Linzer

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerű túrós lepény
Egyszerű túrós lepény

A sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kikeverjük. A masszát a kivajazott, magas falú formába öntjük, a tepsit párszor a konyhapulthoz ütögetjük, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk