menu

Családireceptkönyv.hu

Csokis málnás szelet


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6-8 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a csokis laphoz:
4 tojás
6 ek. erythritol (por alakú)
1 tk. citromlé
8 ek. darált mandula
3 ek. cukrozatlan kakaópor
1/2 tk. szódabikarbóna
2 ek. olvasztott kókuszolaj

A krém hozzávalói:
25 dkg fagyasztott málna (kiolvasztva)
1 ek. citromlé
kb. 5 dkg erythritol (ízlés szerint)
20 dkg totukrém
1 dl kókuszkrém
2 db zselatinlap

A bevonáshoz:
6 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)
1 ek. kókuszolaj

Elkészítés:


Készíts elő egy nagy méretű gáztepsit, béleld ki sütőpapírral, én a legnagyobbat használtam, ami befér a sütőmbe. Minden piskótafélét így szoktam készíteni, igaz szódabikarbónát nem szoktam bele tenni általában. Ha követed receptet, biztos, hogy sikerül a piskóta. A sütési idő sütőnként változó lehet, ellenőrizd többször, a kakaós lapoknál nehezebb megállapítani, hogy mikor sült meg. Az egész tojásokat az édesítővel tedd a mixer táljába, keverd habosra. Ez legalább 10-12 percig tart, ezalatt a térfogata a többszörösére nő, sűrű krémes állaga lesz. Keverd bele a citromlevet, a száraz hozzávalókat vegyítsd el, óvatosan forgasd bele a masszába, a legvégén az olajat az edény oldaláról csurgasd bele és forgasd bele. Öntsd a kakaós masszát a sütőpapírral bélelt tepsire, simítsd el téglalap alakúra, előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb 18 percig, nálam általában ennyi idő szokott lenni. Hagyd kihűlni, közben készítsd el a krémet. A kiolvasztott málna levét öntsd le, add hozzá a citromlevet, édesítőt és villával törd össze. Add hozzá a totukrémet, a kókuszkrémet és kézi mixerrel keverd simára. A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe 5 percre, majd pár evőkanál forró vízben old fel, keverd a málnás krémhez. Ha a krémed elég sűrű, akkor, lehet, hogy nincs is szükség a zselatinra. A kihűlt lapot vágd 4 egyenlő szélességű csíkra, használj vonalzót, hogy biztosan egyformák legyenek. A krém kb ötödét tedd félre a habrózsákhoz, a többivel kend meg a lapokat. A legfelső lapra kerül a csokimáz,ehhez olvaszd fel a csokit, keverd hozzá a kókuszolajat, hűtsd vissza, amikor már nem annyira folyékony, akkor vond be a felső lap tetejét. Szeletelés előtt díszítsd a tetejét a félretett krémmel, gyümölccsel, mentalevéllel, stb.

Trükkök, tippek, praktikák:


Trollanyu

Csokis málnás szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Almás rétes
Almás rétes

6 közepes nagyságú Idared almát megpucolunk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük kicsit állni hagyjuk és lazán kinyomkodjuk. Nem kell minden levet kiszedni belőle. Teflonsütőben kicsit...

Elkészítési idő: 65-75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Csokis-banános zabkeksz
Csokis-banános zabkeksz

◾️Egy villa segítségével pépesítjük a banánokat, majd üssük hozzá a két tojást, és keverjük el jól. ◾️Az étcsoki kivételével keverjük hozzá a többi hozzávalót, majd hagyjuk az eg...

Elkészítési idő: 10 perc + sütés
Nehézség: Könnyű
share
Bögrés süti
Bögrés süti

A tojást habosra keverjük a cukorral és csipet sóval, majd hozzákeverjük a tejet, olajat, lisztet,sütőport és a kakaóport. A töltelékhez összekeverjük a túrót, tojást, vaníliás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marlenka
Marlenka

tészta Egy lábasban a vajat a mézzel és a cukorral felolvasztjuk. Az ecetet a szódabikarbónával összekeverjük, majd a lábasba öntjük. Fel fog habosodni. Rögtön belekavarjunk 2 egé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk