Hozzávalók a csokis laphoz:
4 tojás
6 ek. erythritol (por alakú)
1 tk. citromlé
8 ek. darált mandula
3 ek. cukrozatlan kakaópor
1/2 tk. szódabikarbóna
2 ek. olvasztott kókuszolaj
A krém hozzávalói:
25 dkg fagyasztott málna (kiolvasztva)
1 ek. citromlé
kb. 5 dkg erythritol (ízlés szerint)
20 dkg totukrém
1 dl kókuszkrém
2 db zselatinlap
A bevonáshoz:
6 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)
1 ek. kókuszolaj
Készíts elő egy nagy méretű gáztepsit, béleld ki sütőpapírral, én a legnagyobbat használtam, ami befér a sütőmbe. Minden piskótafélét így szoktam készíteni, igaz szódabikarbónát nem szoktam bele tenni általában. Ha követed receptet, biztos, hogy sikerül a piskóta. A sütési idő sütőnként változó lehet, ellenőrizd többször, a kakaós lapoknál nehezebb megállapítani, hogy mikor sült meg. Az egész tojásokat az édesítővel tedd a mixer táljába, keverd habosra. Ez legalább 10-12 percig tart, ezalatt a térfogata a többszörösére nő, sűrű krémes állaga lesz. Keverd bele a citromlevet, a száraz hozzávalókat vegyítsd el, óvatosan forgasd bele a masszába, a legvégén az olajat az edény oldaláról csurgasd bele és forgasd bele. Öntsd a kakaós masszát a sütőpapírral bélelt tepsire, simítsd el téglalap alakúra, előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb 18 percig, nálam általában ennyi idő szokott lenni. Hagyd kihűlni, közben készítsd el a krémet. A kiolvasztott málna levét öntsd le, add hozzá a citromlevet, édesítőt és villával törd össze. Add hozzá a totukrémet, a kókuszkrémet és kézi mixerrel keverd simára. A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe 5 percre, majd pár evőkanál forró vízben old fel, keverd a málnás krémhez. Ha a krémed elég sűrű, akkor, lehet, hogy nincs is szükség a zselatinra. A kihűlt lapot vágd 4 egyenlő szélességű csíkra, használj vonalzót, hogy biztosan egyformák legyenek. A krém kb ötödét tedd félre a habrózsákhoz, a többivel kend meg a lapokat. A legfelső lapra kerül a csokimáz,ehhez olvaszd fel a csokit, keverd hozzá a kókuszolajat, hűtsd vissza, amikor már nem annyira folyékony, akkor vond be a felső lap tetejét. Szeletelés előtt díszítsd a tetejét a félretett krémmel, gyümölccsel, mentalevéllel, stb.
Trollanyu
A hozzávalókat egy tálba rakom,jól összedolgozom,gyorsan de alaposan. Hűtőbe rakom 2-3 órára vagy egy éjszakára.Nyújtom,szagatom 180 fokon sütöm.Lekvárral,vagy csoki krémmel töltö...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy tálba minden hozzávalót összekeverünk, kiskanállal beleszaggatjuk a forró olajba és kisütjük.Sülés közben megdagad. Hempergethetjük porcukorba,vagy lekvárral kínáljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA kíhűlt tejbegrízzel összekavarom a túrót, citromhéjat. Gombócokat formázok belőle és vajon pirított cukros morzsába görgetem (esetleg fahéj passzolhat hozzá).
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű