20 dkg hámozott egész mandula
20 dkg cukor
2 tojásfehérje (kb 6,5 dkg), szobahőmérsékletű
1 nagy csipet só
1 tk keserűmandula aroma
porcukor
A mandulát a cukorral amennyire elehet finomra őröljük. A fehérjéket a sóval lágy habbá verjük, majd fakanállal beleforgatjuk a mandulás cukrot és az aromát. Vizes homokhoz hasonló állagú masszát kell kapunk.
Enyhé nedves kézzel gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejüket enyhén megnyomjuk.
Megszórjuk a tetejüket porcukorral és két órán keresztül száradni hagyjuk.
150 fokon kb 15 percig sütjük. Rácsra tesszük hűlni.
Nem szabad kettő óránál tovább hagyni.
Először a tepsiben kell hűlni, különben lejön az alja.
A tejet nagy lábasba öntjük, és kis lángon felforraljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 3 evőkanál cukorral és a sóval kemény habbá verjük. Kanállal diónyi galuskákat formá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat morzsoljuk össze a cukorral, adjuk hozzá a tejfölt, a sót, az ecetben elkevert szódabikarbónát, keverjük jól össze. Fokozatosan öntsük hozzá a lisztet is. Osszuk két rész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez keverjük el a sütőport, és a többi alapanyagot hozzáadva gyúrjunk belőle tésztát. A tészta 2 / 3 része lesz a süti alja, ezt tegyük a hűtőbe. A maradék 1/3 része reszelv...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat kikeverjük habosra a porcukorral,közben a tojást szintén habosra keverjük a többi hozzávalóval,majd a végén a két masszát összevegyitjük és alaposan kidolgozzuk Habzsákkal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű