20 dkg hámozott egész mandula
20 dkg cukor
2 tojásfehérje (kb 6,5 dkg), szobahőmérsékletű
1 nagy csipet só
1 tk keserűmandula aroma
porcukor
A mandulát a cukorral amennyire elehet finomra őröljük. A fehérjéket a sóval lágy habbá verjük, majd fakanállal beleforgatjuk a mandulás cukrot és az aromát. Vizes homokhoz hasonló állagú masszát kell kapunk.
Enyhé nedves kézzel gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejüket enyhén megnyomjuk.
Megszórjuk a tetejüket porcukorral és két órán keresztül száradni hagyjuk.
150 fokon kb 15 percig sütjük. Rácsra tesszük hűlni.
Nem szabad kettő óránál tovább hagyni.
Először a tepsiben kell hűlni, különben lejön az alja.
A tejet és a cukrot és a sót forraljuk fel ügyelve arra, hogy a cukor ne égjen le. A tojásokat egy tálban egy villával nagyjából összekeverjük. Miután felforr a tej, öntsük bele a...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: KönnyűA tejet/kókusztejet egy lábasban felrakjuk forrni. Amíg a tej/kókusztej felforr, elkészítjük a tojáshabot. A tojásokat külön választjuk. A fehérjét és a sárgáját külön tálba tess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, azután hozzáadjuk a többi hozzávalót. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Közepes nagyság...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA négy tojássárgáját jó alaposan kikevertem a nyírfacukorral és a kiskanálnyi őrölt vaníliával. Közben a kókusztejet felfőztem, ha sűrű nyugodtan tehetsz hozzá vizet. Levettem a tű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű