500 g tehéntúró (félzsíros)
3 evőkanál porcukor
175 g tejföl (12%-os)
5 evőkanál rizsdara
5 evőkanál kristálycukor
1 db citrom reszelt héja (ez most nekem kimaradt,mert nem volt itthon)
5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
100 g mazsola
A túrót a tejföllel és a porcukorral elkevertem,majd hozzáadtam a darát,a kristálycukrot,a mazsolát és az 5 db tojássárgáját.
Az 5 db tojásfehérjét kemény habbá vertem és óvatosan a túróba forgattam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. (20*25)
Előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 percet sült.
Hagyjuk kihűlni.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztalapokat 3-3 négyzetre vágjuk, majd éles késsel keresztben és hosszában átlósan behasítjuk, de...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 részre osztjuk. 23 ×38 cm-es vajjal kikent tepsi hátán világosra sütjük a lapokat egyenként. A krém készítése: a kristálycukrot egy lábasban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizslisztet elkeverjük az útifűmaghéjjal, sütőporral, sóval, cukorral, fahéjjal, majd elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a mézet és a tojást és átdolgozzuk a tésztát. Mehet b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, cukrot, mézet, tojást gőz felett kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát. Összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. Mindhármat kinyújtjuk és 3 egyforma mé...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes