350 ml 2,8%-os tej
30 g élesztő (friss)
50 g porcukor
250 g búzaliszt (BL55)
250 g búza-rétesliszt (BFF 55)
4 g só
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
90 g vaj
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit.
A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojásokat, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt.
Alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Kb 5 perc dagasztás után elválik az üst oldalától, de továbbra is lágy marad. Tetejét kis liszttel megszórjuk és 15 percig pihentetjük.
Átgyúrjuk, ismét lelisztezzük a tetejét, majd 35 percen keresztül hagyjuk kelni.Lisztezett asztalon 35x42 cm-es téglalapot nyújtunk, majd pár perc pihentetés után 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. 30 db négyzetet kell kapnunk.
Ízlés szerint lekvárral, csokoládéval, vagy túróval töltjük őket.Ha rájuk tettük a tölteléket, feltekerjük őket a töltelék irányából.
12 dkg vajat felolvasztunk és egy 25 x 35 cm-es tepsibe öntünk. A buktákat beleforgatva az olvasztott vajba, szorosan egymás mellé rakjuk.
Meleg helyen még 15 percig kelesztjük őket, majd kb 25-35 perc alatt készre sütjük.Porcukorral meghintve tálaljuk.
1.Egy keverőtálban, konyhai robotgép segítségével minden alapanyagot összegyúrunk, majd kis golyókat formálunk a masszából. 2. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, majd v...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA három fajta pudingot külön-külön megfőzzük fél-fél liter tejjel és 4-4 evőkanál cukorral. A mazsolát rumos, langyos vízbe áztatjuk. Egy tortaformába, vagy magasabb falú tepsibe r...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a gofrisütőt. A tojásokat keverd habosra, majd mérd hozzá az összes többi alapanyagot, és keverd addig, míg teljesen csomómentessé nem válik a keverék. A masszát me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kapcsos tortaforma alját rakd ki babapiskótával. A tejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral verd kemény habbá. A joghurtot melegítsd fel, és add hozzá a zselatint. Amikor kih...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű