Családireceptkönyv.hu

Bukta (lekváros, túrós, cokis, stb.)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


350 ml 2,8%-os tej
30 g élesztő (friss)
50 g porcukor
250 g búzaliszt (BL55)
250 g búza-rétesliszt (BFF 55)
4 g só
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
90 g vaj

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit.

A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt.

A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojásokat, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt.

Alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Kb 5 perc dagasztás után elválik az üst oldalától, de továbbra is lágy marad. Tetejét kis liszttel megszórjuk és 15 percig pihentetjük.

Átgyúrjuk, ismét lelisztezzük a tetejét, majd 35 percen keresztül hagyjuk kelni.Lisztezett asztalon 35x42 cm-es téglalapot nyújtunk, majd pár perc pihentetés után 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. 30 db négyzetet kell kapnunk.

Ízlés szerint lekvárral, csokoládéval, vagy túróval töltjük őket.Ha rájuk tettük a tölteléket, feltekerjük őket a töltelék irányából.

12 dkg vajat felolvasztunk és egy 25 x 35 cm-es tepsibe öntünk. A buktákat beleforgatva az olvasztott vajba, szorosan egymás mellé rakjuk.

Meleg helyen még 15 percig kelesztjük őket, majd kb 25-35 perc alatt készre sütjük.Porcukorral meghintve tálaljuk.

Bukta (lekváros, túrós, cokis, stb.)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Málnás túróhab
Málnás túróhab

A habtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a túrót, valamint a porcukrot, és alaposan elkeverjük. Belereszeljük egy citrom héját, és összeforgatjuk. A málna nagyjából 4/5-ét villáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Süti - Hókocka (anyu-féle)
Süti - Hókocka (anyu-féle)

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd 1 óra pihentetés után 20x25 cm-es tepsi hátán 3 lapot sütünk (160°C-on 10-15 perc). A krémhez a pudingport a tejjel felfőzzük. Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Chia-szezám ropogós by Monika Ollé Lunák
Chia-szezám ropogós by Monika Ollé Lunák

A tojásfehérjét habosítsd fel, de nem kell habbá verni. Keverd bele az olvasztott olajat, a sót és a citromlevet. A száraz hozzávalókat vegyítsd el és keverd bele a masszába. Kész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Meggyes mákos semmiség
Meggyes mákos semmiség

Keverjük össze a tojást és a cukrot. Adjuk hozzá a tejet a lisztet a sütőport és az olvasztott vajat. Végül öntsük hozzá a meggylét. Végül adjuk hozzá a mákot és a kimagozott megg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk