350 ml 2,8%-os tej
30 g élesztő (friss)
50 g porcukor
250 g búzaliszt (BL55)
250 g búza-rétesliszt (BFF 55)
4 g só
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
90 g vaj
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit.
A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojásokat, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt.
Alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Kb 5 perc dagasztás után elválik az üst oldalától, de továbbra is lágy marad. Tetejét kis liszttel megszórjuk és 15 percig pihentetjük.
Átgyúrjuk, ismét lelisztezzük a tetejét, majd 35 percen keresztül hagyjuk kelni.Lisztezett asztalon 35x42 cm-es téglalapot nyújtunk, majd pár perc pihentetés után 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. 30 db négyzetet kell kapnunk.
Ízlés szerint lekvárral, csokoládéval, vagy túróval töltjük őket.Ha rájuk tettük a tölteléket, feltekerjük őket a töltelék irányából.
12 dkg vajat felolvasztunk és egy 25 x 35 cm-es tepsibe öntünk. A buktákat beleforgatva az olvasztott vajba, szorosan egymás mellé rakjuk.
Meleg helyen még 15 percig kelesztjük őket, majd kb 25-35 perc alatt készre sütjük.Porcukorral meghintve tálaljuk.
Összekeverem a tojássárgáját a cukorral és a Mascarponeval. Felverem a tojások fehérjét, és hozzáöntöm. A tejjel elkevert kávéba belemártom a babapiskótákat, és sorban egy jénai tá...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük, óvatosan hozzákeverjük a lisztet és a kókuszt. Elég sűrű, kemény tészta lesz. Zsírozott, lisztezett kisebb tepsiben elkenjük és addi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és egy csipet sót. Robotgéppel jó habosra kikeverjük. Végül óvatosan, egy fakanál segítségével belekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet a margarinnal és a cukorral jól összemorzsoljuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beletesszük a tészta alapot, jól lenyomkodjuk. Közepes lángon kisütjü...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes