350 ml 2,8%-os tej
30 g élesztő (friss)
50 g porcukor
250 g búzaliszt (BL55)
250 g búza-rétesliszt (BFF 55)
4 g só
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
90 g vaj
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit.
A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojásokat, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt.
Alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Kb 5 perc dagasztás után elválik az üst oldalától, de továbbra is lágy marad. Tetejét kis liszttel megszórjuk és 15 percig pihentetjük.
Átgyúrjuk, ismét lelisztezzük a tetejét, majd 35 percen keresztül hagyjuk kelni.Lisztezett asztalon 35x42 cm-es téglalapot nyújtunk, majd pár perc pihentetés után 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. 30 db négyzetet kell kapnunk.
Ízlés szerint lekvárral, csokoládéval, vagy túróval töltjük őket.Ha rájuk tettük a tölteléket, feltekerjük őket a töltelék irányából.
12 dkg vajat felolvasztunk és egy 25 x 35 cm-es tepsibe öntünk. A buktákat beleforgatva az olvasztott vajba, szorosan egymás mellé rakjuk.
Meleg helyen még 15 percig kelesztjük őket, majd kb 25-35 perc alatt készre sütjük.Porcukorral meghintve tálaljuk.
A mákos-narancsos keksztekercs krémjéhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kekszet. Beleforgatjuk a narancs lereszelt héját és 2-3 gerezd apróra vágott húsá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tojásokat külön edényben felütjük, habüstbe, vagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a folyadékokat, és egyneművé keverjük, majd fokozatosan elkeverjük benne a lisztet, sózzuk. F...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTészta: a tojást a cukorral gőz felett habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingport. Előmelegített, zsírozott tepsiben sütjük. Krém: a vajat a cukorral habosra keverjük. A tej...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézLefőzzük a kávét, és beletesszük a cukrot elolvadni, majd bele keverjük a rumaromát. A pudingot a zacskón található leírás szerint megfőzzük, majd a lábost hideg vízbe állítva leh...
Elkészítési idő: Több mint 60 pe Nehézség: Nehéz