Családireceptkönyv.hu

Macaron


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


15 dkg mandulaliszt
15 dkg porcukor
11 dkg tojásfehérje (kb. 3 nagyobb tojásból)
15 dkg finom szemcséjű kristálycukor
38 ml víz
ételfesték (elhagyható)
a krémhez:
1,2 dl habtejszín
10 dkg 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé
2 dkg vaj
4 dkg porcukor

Elkészítés:


A macaronhoz való tojásfehérjét lefedjük, és sütés előtt néhány napig hűtőben pihentetjük.
A mandulalisztet meg a porcukrot átszitáljuk, és 55 g tojásfehérjével jól összekeverjük. A kristálycukrot a vízzel felforraljuk, majd 118 fokosra melegítjük. Közben a maradék tojásfehérjét félkemény habbá verjük. Vékony sugárban belecsorgatjuk a cukorszirupot, és tovább habosítjuk. Habverővel még addig keverjük, amíg teljesen ki nem hűl. Végül egy csipetnyi ételfestékkel színezhetjük.
A tojáshab harmadát a mandulás keverékhez vegyítjük. Ezután a többi habot is hozzáadva addig keverjük-simítjuk, amíg a spatuláról vastagon, szalagszerűen folyik le a massza. Sima csőrös habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre kb. 3 cm átmérőjű korongokat nyomunk belőle. A tepsit a munkapulthoz ütögetjük, hogy a tészta kicsit terüljön. Kb. 1/2 óráig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni, amíg a teteje bőrösödni nem kezd. 155 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben a macaronokat 10 perc alatt megsütjük, közben a sütőajtót fakanállal kitámasztjuk. A kész korongokat pár perc múlva óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról.
A krémhez a hozzávalókat összemelegítjük, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad, 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a masszát kihabosítjuk, habzsákba szedjük, és megtöltjük a macaronokat. 1 újabb éjszakát a hűtőben tároljuk, majd tálalhatjuk.

Macaron

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
553. Mézes lap
553. Mézes lap

A hozzávalókat egy lábasba mérjük, és elkezdjük melegíteni. Folyamatosan kevergetjük, vigyázzunk, nehogy odaégjen. Akkor van készen, ha karamelizálódik, és szép aranybarna színt ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Házi rétes
Házi rétes

A lisztet átszitáljuk, egy tálba tesszük és a közepébe lyukat mélyítünk, majd hozzáadjuk a liszthez a zsírt, vagy a vajat.. A langyos vízben feloldjuk a sót és az ecetet, majd ezt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós kakaós süti
Túrós kakaós süti

felverjük a tojásokat habosra -lassan belerakjuk a cukrot ,aztán az olajat -felváltva tejet és sütőporos lisztet -utoljára a kakaót -a turot jol összrtörjük villával...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pudingkocka
Pudingkocka

A vajat, a cukrot, a tojást és a mézet gőz felett összekeverjük, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a szódabikarbónát és a lisztet. Összegyúrjuk, majd 3 lapot sütünk belőle. 3 d...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk