Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Karácsonyi gyümölcskenyér


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Karácsonyi gyümölcskenyér

Hozzávalók ( 2 db nagy, illetve 3 db kicsi kenyérhez)

150 g mazsola, 150 g diákcsemege, 100 g cukrozott citrom és narancshéj (citronát-oranzsát) keverék, 200 g asztalt szilva, 200 g asztalt sárgabarack, 2 ek. kr. cukor
(Az aszalványokat kb. a mazsola nagyságára össze kell vágni)

A fenti hozzávalókat tetszés szerint lehet keverni, az a lényeg, hogy összesen 800 g. legyen a súlya.

Összetevők lehetnek: datolya, füge, banán csipsz, …..stb.

400 g finomliszt, 1 kk. sütőpor (fél csomag) 400 g margarin, 400 g p. cukor, 2 zacskó van.cukor, 8 tojás, csipet só, 4 ek. Rum, 200 g tortabevonó étcsokoládé, 2 ek. szórómorzsa, vagy kókuszreszelék.



Elkészítés:


Az aszalt gyümölcsöket megszórjuk a teljes mennyiségből elvett 3-4 ek. liszttel és összekeverjük. A teljes mennyiségből elvett margarinnal kikenjük, kilisztezzük a gyümölcskenyér formákat. A maradék lisztet elkeverjük a sütőporral.
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Jó nagy tálban habosra keverjük a porcukrot a margarinnal és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojás-sárgákat. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, kanalanként a krémhez adjuk, kisebb részletekben hozzáadjuk a lisztet és könnyedén összekeverjük a rumot és a vágott gyümölcsöket.
A masszát a formákba töltjük, tetejüket elsimítjuk és közepes tűznél (180) 50-60 percig sütjük tűpróbáig. Ha nagyon pirulna akkor alufóliával letakarjuk.
A formában hagyjuk kihűlni!
A kenyereket rácsra borítjuk és olvasztott csokival leöntjük, megszórjuk a szóró-cukorral vagy a kókuszreszelékkel, mandulaszeletekkel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha kihűltek akkor folpackba csomagoljuk, az alufólia nem jó.!!!!
Két-három nap múlva a legfinomabb.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
HAGYMÁS GOMBÁS HÚS HASÁB KRUMPLIVAL
HAGYMÁS GOMBÁS HÚS HASÁB KRUMPLIVAL

a húsokat kiverjük és besózzuk........a vöröshagymákat megpucoljuk és vékony szeletekre szeljük.....a gombát leszűrjük de a levet elvéve.. a tepsit kizsírozzuk a húsokat szépen be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar András napi kocsonya
András napi kocsonya

A húsokat alaposan megtisztítjuk. Vízzel felöntjük, hogy ellepje a húsokat 4 ujjnyira. Beletesszük a borsot, az egész fej hagymát, az egész gerezd fokhagymákat, sót. Forrás után...

Elkészítési idő: 360 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukormentes orosz krém torta.
Cukormentes orosz krém torta.

, Keverjük habosra a tojások sárgáját az édesítővel, a cukorral és a a ki kapart vaníliával,majd szitáljuk bele a sütőporos lisztet. A tojások fehérjéből készítsünk kemény habot, m...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Aszalt szilvás pulykamell sült almával
Aszalt szilvás pulykamell sült almával

A húst leöblítjük, egyik hosszanti oldalát egyben hagyva mélyen bevágjuk, majd kihajtjuk, meghintjük sóval és frissen őrölt borssal. Az alsó húslapot betakarjuk 3 szelet kissé egym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk