Karácsonyi gyümölcskenyér
Hozzávalók ( 2 db nagy, illetve 3 db kicsi kenyérhez)
150 g mazsola, 150 g diákcsemege, 100 g cukrozott citrom és narancshéj (citronát-oranzsát) keverék, 200 g asztalt szilva, 200 g asztalt sárgabarack, 2 ek. kr. cukor
(Az aszalványokat kb. a mazsola nagyságára össze kell vágni)
A fenti hozzávalókat tetszés szerint lehet keverni, az a lényeg, hogy összesen 800 g. legyen a súlya.
Összetevők lehetnek: datolya, füge, banán csipsz, …..stb.
400 g finomliszt, 1 kk. sütőpor (fél csomag) 400 g margarin, 400 g p. cukor, 2 zacskó van.cukor, 8 tojás, csipet só, 4 ek. Rum, 200 g tortabevonó étcsokoládé, 2 ek. szórómorzsa, vagy kókuszreszelék.
Az aszalt gyümölcsöket megszórjuk a teljes mennyiségből elvett 3-4 ek. liszttel és összekeverjük. A teljes mennyiségből elvett margarinnal kikenjük, kilisztezzük a gyümölcskenyér formákat. A maradék lisztet elkeverjük a sütőporral.
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Jó nagy tálban habosra keverjük a porcukrot a margarinnal és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojás-sárgákat. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, kanalanként a krémhez adjuk, kisebb részletekben hozzáadjuk a lisztet és könnyedén összekeverjük a rumot és a vágott gyümölcsöket.
A masszát a formákba töltjük, tetejüket elsimítjuk és közepes tűznél (180) 50-60 percig sütjük tűpróbáig. Ha nagyon pirulna akkor alufóliával letakarjuk.
A formában hagyjuk kihűlni!
A kenyereket rácsra borítjuk és olvasztott csokival leöntjük, megszórjuk a szóró-cukorral vagy a kókuszreszelékkel, mandulaszeletekkel.
Ha kihűltek akkor folpackba csomagoljuk, az alufólia nem jó.!!!!
Két-három nap múlva a legfinomabb.
♥ Tészta: A mézet a vajjal összeolvasztjuk, kihűtjük. A lisztet, porcukrot, tojásokat, füszereket, szódabikarbónát, vizet, a mézes vajat egy tálban összegyúrjuk. Cipót formázunk é...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az élesztőt belemorzsolom a tejfölbe, összekeverem és kb. 10 percig futtatom. 2. A lisztet összekeverem a sóval és a reszelt sajttal, majd elmorzsolom a margarinnal. Hozzáadom...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA csokoládét felaprítjuk, és vízgőz felett kíméletesen felolvasztjuk. Az egész tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot, egy pici sót, és egy elektromos kézi keverővel habosra, fehérre kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz aprósüteményeket dobd aprítógépbe, és aprítsd morzsásra! Add hozzá a krémsajtot, és dolgozd össze azzal is. Az így kapott mixből gyúrj golyókat. A golyókat helyezd sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű