menu

Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi gyümölcskenyér


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Karácsonyi gyümölcskenyér

Hozzávalók ( 2 db nagy, illetve 3 db kicsi kenyérhez)

150 g mazsola, 150 g diákcsemege, 100 g cukrozott citrom és narancshéj (citronát-oranzsát) keverék, 200 g asztalt szilva, 200 g asztalt sárgabarack, 2 ek. kr. cukor
(Az aszalványokat kb. a mazsola nagyságára össze kell vágni)

A fenti hozzávalókat tetszés szerint lehet keverni, az a lényeg, hogy összesen 800 g. legyen a súlya.

Összetevők lehetnek: datolya, füge, banán csipsz, …..stb.

400 g finomliszt, 1 kk. sütőpor (fél csomag) 400 g margarin, 400 g p. cukor, 2 zacskó van.cukor, 8 tojás, csipet só, 4 ek. Rum, 200 g tortabevonó étcsokoládé, 2 ek. szórómorzsa, vagy kókuszreszelék.



Elkészítés:


Az aszalt gyümölcsöket megszórjuk a teljes mennyiségből elvett 3-4 ek. liszttel és összekeverjük. A teljes mennyiségből elvett margarinnal kikenjük, kilisztezzük a gyümölcskenyér formákat. A maradék lisztet elkeverjük a sütőporral.
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Jó nagy tálban habosra keverjük a porcukrot a margarinnal és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojás-sárgákat. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, kanalanként a krémhez adjuk, kisebb részletekben hozzáadjuk a lisztet és könnyedén összekeverjük a rumot és a vágott gyümölcsöket.
A masszát a formákba töltjük, tetejüket elsimítjuk és közepes tűznél (180) 50-60 percig sütjük tűpróbáig. Ha nagyon pirulna akkor alufóliával letakarjuk.
A formában hagyjuk kihűlni!
A kenyereket rácsra borítjuk és olvasztott csokival leöntjük, megszórjuk a szóró-cukorral vagy a kókuszreszelékkel, mandulaszeletekkel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha kihűltek akkor folpackba csomagoljuk, az alufólia nem jó.!!!!
Két-három nap múlva a legfinomabb.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszos, őzgerinces csoda
Kókuszos, őzgerinces csoda

Egy őzgerincformát kenjünk ki pár helyen vajjal ( jobban tapad a folpack ) és béleljük ki fóliával. - Kevés tejben keverjük el a zselatint, melegítsük össze , majd hűtsük ki. - A...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virág fánk, rózsa fánk
Virág fánk, rózsa fánk

A jó kelt tészta készítéséhez lényeges, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek, langyosak legyenek. Az élesztőt elmorzsoljuk a tejfölben, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóva...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Fekete erdő krém
Fekete erdő krém

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kacsaúsztató
Kacsaúsztató

A zöldségmixet sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Közben elkeverjük a tejfölt a majonézzel, cukorral, citromlével, majd sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a k...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk