2-3 szem krumpli
10-15 dkg liszt
1 tojás
1 kis fej hagyma
1 répa
1 petrezselyem
húsalaplé
1 kis pohár tejföl
tárkony
só, bors, pirospaprika
A krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük (a levét félretesszük), összetörjük és hagyjuk kihűlni. Borsozzuk, hozzáadjuk a lisztet meg a tojást, összegyúrjuk és apró gombócokat fermálunk belőle. Figyelem, a gombócok duplájukra fognak nőni!
Olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd a vékonyra szelt répát és petrezselymet is megpuhítjuk benne. Felöntjük a krumpli főzővizével, hozzáadjuk az alaplevet és kb. negyed órát főzzük. Ekkor beletesszük a krumpligombócokat, majd, ha feljönnek a leves tetejére még 2-3 percig főzzük.
Behabarjuk a tejföllel és hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt. Egyett forralunk rajta és tálalhatjuk.
A tyúkot és a csontot hideg vízben áztatjuk, jól kimossuk, és hideg vízben feltesszük főzni. Ha felforr, megsózzuk, utána leszedjük a habját. Beletesszük a megtisztított zöldsége...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy magas falú lábasban forrósítsd fel a zsiradékot, pirítsd meg rajta a felkarikázott póréhagymát, majd a fokhagymát is add hozzá. Keverd bele a zöldségdarabokat, és pár perc alat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymat aprora vagom es keves olajon üvegesre piritom Sozom,borsozom,paprikazom,es felontom keves vizzel,hogy a paprika ne egjen meg Hozza adom a kockakra vagott kaposztat,felo...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rádobjuk a felkockázott húst, majd kb. az egyformára vágott zöldségeket. Együtt dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a tárko...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes