2-3 szem krumpli
10-15 dkg liszt
1 tojás
1 kis fej hagyma
1 répa
1 petrezselyem
húsalaplé
1 kis pohár tejföl
tárkony
só, bors, pirospaprika
A krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük (a levét félretesszük), összetörjük és hagyjuk kihűlni. Borsozzuk, hozzáadjuk a lisztet meg a tojást, összegyúrjuk és apró gombócokat fermálunk belőle. Figyelem, a gombócok duplájukra fognak nőni!
Olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd a vékonyra szelt répát és petrezselymet is megpuhítjuk benne. Felöntjük a krumpli főzővizével, hozzáadjuk az alaplevet és kb. negyed órát főzzük. Ekkor beletesszük a krumpligombócokat, majd, ha feljönnek a leves tetejére még 2-3 percig főzzük.
Behabarjuk a tejföllel és hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt. Egyett forralunk rajta és tálalhatjuk.
Olajon hagymát dinsztelünk majd felengedjük vízzel. Bordás laskát v. kását teszünk bele és főzni kezdjük. Az árdékat megtöltjük és a kásával együtt tesszük a levesbe. Mikor majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt bordaporcot babérlevéllel, kb.1 ek vegetával majdnem teljesen puhára főzzük. Beletesszük az apróra darabolt krumplit, kevés sót. Ha megfőtt a krumpli is akkor egy részé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst hideg vízbe áztatjuk néhány percig, majd sóval, borssal, petrezselyemzölddel, lestyánnal húsgombócot készítünk. Én mindig megvizezem a kezem, mert nedves kézzel könnyen fo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz apróra vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük, beletesszük a csirkeaprólékot. 2 dl vizet öntünk alá, beletesszük a fűszereket, sót, egész borsot, és 30 percig fedő alatt pár...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: Könnyű