Családireceptkönyv.hu

Májas hurka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1kg tüdő, 50dkg toka, 50dkg máj, 25dkg hagyma, 20dkg rizs, 15dkg zsír, 5dkg só, 1dkg őrölt feketebors, 1dkg paprika, 1kk majoranna, késhegynyi szegfűbors.

Elkészítés:


A húsféléket gyengén sózott vízben puhára főzöm, onnét kivéve lehűtöm, majd ledarálom. A rizst félpuhára főzöm és lehűtöm. Az apróra vágott hagymát zsíron aranysárgára pirítom, hozzáadom a darált húsfélékhez, hozzáadom a rizst, sózom, beleteszem a fűszereket. Abalével beállítom a kellő, tölthető sűrűséget. Lazán betöltöm a vastag hurkabélbe. A mintegy 80 fokos abalében kb 40 percig abálom. Kiszedve hideg vízbe szedem. Ha megszáradt, kevés zsírban ropogósra sütöm mindkét oldalát.

Májas hurka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Dubarry sertés újragondolva
Dubarry sertés újragondolva

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csala Évi
Rizotto
Rizotto

https://www.youtube.com/watch?v=uEr5MOeu810&ab_channel=StreetKitchen

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bácskai galuska
Bácskai galuska

Nokedlit készítek, majd amikor kész, félre teszem. 2 fej vöröshagymát megdinsztelek olajon és csinálok egy pörkölt alapot: pirospaprika vegeta, bors és pici sűrített paradicsom. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Márti
Gombás búbos karaj
Gombás búbos karaj

4 szelet karaj csont nélkül 25 dkg gomba 10 dkg bacon 2 paradicsom 1 hegyes erős paprika 1 fej vöröshagyma 4 vékony szelet sonka 4 szelet t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk