menu

Családireceptkönyv.hu

Májas hurka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1kg tüdő, 50dkg toka, 50dkg máj, 25dkg hagyma, 20dkg rizs, 15dkg zsír, 5dkg só, 1dkg őrölt feketebors, 1dkg paprika, 1kk majoranna, késhegynyi szegfűbors.

Elkészítés:


A húsféléket gyengén sózott vízben puhára főzöm, onnét kivéve lehűtöm, majd ledarálom. A rizst félpuhára főzöm és lehűtöm. Az apróra vágott hagymát zsíron aranysárgára pirítom, hozzáadom a darált húsfélékhez, hozzáadom a rizst, sózom, beleteszem a fűszereket. Abalével beállítom a kellő, tölthető sűrűséget. Lazán betöltöm a vastag hurkabélbe. A mintegy 80 fokos abalében kb 40 percig abálom. Kiszedve hideg vízbe szedem. Ha megszáradt, kevés zsírban ropogósra sütöm mindkét oldalát.

Májas hurka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Egészben sült karaj
Egészben sült karaj

A fokhagymák felét vágjuk fel vékony szeletekre, a másik felét zúzzuk össze. Az olajat öntsük keverőtálba (a megadott mennyiségtől több vagy kevesebb mennyiséget is lehet használn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconban sült szűzpecsenye ( Andi receptje)
Baconban sült szűzpecsenye ( Andi receptje)

a húsról a fehér hártyákat távolítsuk el. Ez nagyon fontos, mert a hártya iszonyatosan megkeményedik. A húst sózzuk, borsozzuk, és a szalonna csíkokkal körbe bevonjuk úgy, hogy a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Fenséges tejszínes gombás sült!
Fenséges tejszínes gombás sült!

A felszeletelt sertéshúst megsózzuk, megborsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük és diónyi, apróra vágott vöröshagymát szórunk rá, majd megolajozott vagy vajazott alufóliába csom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött dagadó hagymás tört krumplival
Töltött dagadó hagymás tört krumplival

A húst sózom, borsozom. Elkészítem a tölteléket. A szikkadt zsömléket kockára vágom a tojásokat felverem és ráöntöm, jól elkeverem. Ezután meglocsolom kevés tejjel, jól összedolgoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk