liszt
30 dkg
túró
30 dkg
Ráma
30 dkg
tojás
1 db
só
2 kávéskanál
TETEJÉRE
reszelt sajt
1 kevés
A hozzávalókat jól összegyúrjuk és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Lépés 2
Másnap kisodorjuk ujjnyi vastagra, majd apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (kb. mint egy kupicás pohárka). A tepsit kissé kikenjük étolajjal és beletesszük a kiszaggatott pogácsákat. A tetejére reszelt sajtot szórunk. Erős lángon sütjük. Ha kell, megforgatjuk.
1. A karfiolt reszeld le, sózd meg és 20 percig hagyd állni. 2. Kendőn keresztül jól facsard ki a felesleges levét. 3. Egy nagy tálban kevered össze a hozzávalókat, majd az í...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a hagymát csipetnyi sóval pirítsuk meg a kókuszolajon. /maradhat roppanós, a sütőben majd megpuhul/ Hűtsük langyosra. Tészta elkészítése: Külön edényben kavarjuk össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk. Kb 1 órára meleg helyre tesszük. Ha megkelt, téglalap alakúra kinyújtjuk és jön rá a töltelék. E...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA lisztet összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat, és végül a sajttal és a tojások sárgájával egyneművé gyúrjuk. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, majd a hűtőbe te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű