Palacsinta (a la Szirma) 9db
Hozzávalók:
2 db tojás
só 1 csipet
cukor ½ evőkanál
Olaj pici
Liszt 20 dkg
Tej ½ l
Víz vagy szóda pici
Elkészítés:
Az egészet csomómentesre keverjük pihentetjük és sütés!
„Mi két adagot sütünk, de ha sikerült szóljatok! Megyünk!”
Csak feldobálva az igazi.
A cukrot a vízzel és az ecettel IV. sűrűségi fokg fűzünk. Ha a főzőkanál nyeléről vett próbából formált golyócska még nagyon lágy és tapadós, akkor a cukrot egy kicsit tovább főzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejszint felmelegítem majdnem forrásig és belekeverem a darált diót és édesítem. Addig keverem, amíg jól megszívja magát a tejszínnel a dió. Amikor már kész akkor leveszem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz áttört túróhoz hozzáadjuk a búzadarát, kristálycukorral kikevert tojássárgáját.Verjük ne túl kemény habbá a tojásfehérjét, majd keverjük hozzá a túrós keverékünkhöz. Ha elké...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kávét a likőrrel összekeverjük, és a piskóta alját egy kicsit megáztatom benne. Egy nagy üvegtálba lerakjuk a piskótát és megszórjuk kakaóval. Kikeverjük a mascarponét a tojás sá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű