Palacsinta (a la Szirma) 9db
Hozzávalók:
2 db tojás
só 1 csipet
cukor ½ evőkanál
Olaj pici
Liszt 20 dkg
Tej ½ l
Víz vagy szóda pici
Elkészítés:
Az egészet csomómentesre keverjük pihentetjük és sütés!
„Mi két adagot sütünk, de ha sikerült szóljatok! Megyünk!”
Csak feldobálva az igazi.
A málna nagyobb részét félreteszem. A többit a kártyához felhasználom. Főzöm kb.10 percig a málna, lekvár, szörp, víz, fahéj, cukor keverékét, majd botmixerrel pürésítem. Kemény h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ribizlit egy pohár vízzel és 50 g cukorral felfőzzük. 3 tojás sárgáját elkeverjük 50 g cukorral és a liszttel, ha szükséges a ribizli levéből merünk rá, hogy jobban elkeverhető...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt összeforgatjuk a cukorral, fahéjjal, keményítővel, és a kivajazott piteformába rakjuk. A tésztát kikeverjük, és diónyi gombócokat teszünk a gyümölcsréteg tetejére, ma...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásfehérjéket habbá verjük úgy, hogy elkezdjük habosítani, és amikor már fehérebb, stabilabb a habja, fokozatosan hozzászórjuk a kétféle cukrot. Egyenként belekever...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz