menu

Családireceptkönyv.hu

Palacsinta (a la Szirma)


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 9
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Palacsinta (a la Szirma) 9db
Hozzávalók:
2 db tojás
só 1 csipet
cukor ½ evőkanál
Olaj pici
Liszt 20 dkg
Tej ½ l
Víz vagy szóda pici

Elkészítés:


Elkészítés:
Az egészet csomómentesre keverjük pihentetjük és sütés!
„Mi két adagot sütünk, de ha sikerült szóljatok! Megyünk!”

Trükkök, tippek, praktikák:


Csak feldobálva az igazi.

Palacsinta (a la Szirma)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Túrógombóc - ahogyan a Dédi csinálta
Túrógombóc - ahogyan a Dédi csinálta

A túrót villával áttörjük, majd beleütjük a tojásokat és jól elkeverjük. Ezután mehet bele a gríz, a vaníliás cukor és a só. Minimum 1 órát hűtőben kell pihentetni. Vizes kézzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beáta
Mandulatorta
Mandulatorta

Először a krémet főztem meg. Egy tapadásmentes lábosba öntöttem a tejszínt, a vizet és belekapartam a vanília magjait. A krémport, tojássárgát kevés vizes tejszínnel csomómentesr...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Tükörglazúr
Tükörglazúr

A vizet, cukrot és a sűrített tejet melegítsük össze, forraljuk fel, de ne forraljuk tovább. Ahogy felforrt, vegyük is le a tűzről. Amíg melegszik a keverék, a zselatint készítsük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Krisztina
Somlói galuska
Somlói galuska

Először a piskótákat kell megsütni. A fele mennyiségből, tehát 4 tojás és 4 kanál lisztből egy vaníliás, valamint a másik adagot kakaósnak. A fehérjéket kemény habbá verjük, a tojá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk