7 tojás
Krémhez:
- 7 tojás sárgája
- 3 e.kanál majonéz
- 1 e. kanál mustár
- finomra vágott petrezselyem zöldje
- só
- fehér bors
Mártáshoz:
- kb 2-3 dl majonéz
- 2 e.kanál tejföl
- 1 kávés kanál porcukor
- só
- fehér bors
3-4 e.kanál aszpik
Aszpikhoz:
- 2 teás kanál zselatin
- 1 dl víz
Megfőztem a tojásokat, félbe vágtam, lett 14 db fél tojásom Különtettem a sárgáját, és fém teaszűrőn átnyomkodtam, hogy krémesebb állagot kapjak. Hozzávalókkal összekevertem, és vissza töltöttem a fél tojásokba.
12 -őt körbe raktam egy franciasalátával töltött tálon, + egyet a tál közepére egy pedig a pocakba kóstolónak. Megcsináltam az aszpikot, majd összekevertem a mártás hozzávalóit. Legutoljára a langyosra hűlt aszpikot adtam hozzá. Ezzel a mártással leöntöttem a tojásokat és a maradékkal bevontam a franciasalátát. A középső tojásra, fogpiszkálóval odatűztem az óra mutatókat, majd miután a mártás megkeményedett piros arannyal megírtam a számokat . Az óra "lapjára" petrezselyem zöldet szórtam és díszítésként a tál szélén paprika szeletek vannak.
A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk és lereszeljük sajtreszelőn. Megsózzuk, megborsozzuk, és apróra vágott hagymát teszünk bele. Habosra keverjük a vajat, a tejfölt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és félbevágjuk. 2. A tojás sárgákat kiszedjük, sajtreszelőn lereszeljük (vagy villával összetörjük), hozzáadjuk az ízesítőket, és ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, majd vasplatnin vagy sütőben megsütjük, megégetjük. 2. Vizes kézzel lehámozzuk a héját, és a beléből a magokat kiszedjük. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük és meghámozzuk, félbevágjuk, a sárgáját kivesszük, és villával összetörjük. 2. A tejföllel meg a krémsajttal összekeverjük, sóval, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz