7 tojás
Krémhez:
- 7 tojás sárgája
- 3 e.kanál majonéz
- 1 e. kanál mustár
- finomra vágott petrezselyem zöldje
- só
- fehér bors
Mártáshoz:
- kb 2-3 dl majonéz
- 2 e.kanál tejföl
- 1 kávés kanál porcukor
- só
- fehér bors
3-4 e.kanál aszpik
Aszpikhoz:
- 2 teás kanál zselatin
- 1 dl víz
Megfőztem a tojásokat, félbe vágtam, lett 14 db fél tojásom Különtettem a sárgáját, és fém teaszűrőn átnyomkodtam, hogy krémesebb állagot kapjak. Hozzávalókkal összekevertem, és vissza töltöttem a fél tojásokba.
12 -őt körbe raktam egy franciasalátával töltött tálon, + egyet a tál közepére egy pedig a pocakba kóstolónak. Megcsináltam az aszpikot, majd összekevertem a mártás hozzávalóit. Legutoljára a langyosra hűlt aszpikot adtam hozzá. Ezzel a mártással leöntöttem a tojásokat és a maradékkal bevontam a franciasalátát. A középső tojásra, fogpiszkálóval odatűztem az óra mutatókat, majd miután a mártás megkeményedett piros arannyal megírtam a számokat . Az óra "lapjára" petrezselyem zöldet szórtam és díszítésként a tál szélén paprika szeletek vannak.
1. Apróra vágunk 30 dkg sonkát, 6 db főtt tojást, 1 nagy lila hagymát, 3-4 csemege uborkát. 2. Összekeverünk 1 nagy tubus majonézt, 1 nagy tejfölt, 2 dl vízben főtt 1 leveskock...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A zselatint célszerű előző este elkészíteni. 2. A tojásokat, az uborkákat, a paprikát, sonkát apró kockákra vágjuk. 3. Hozzáadjuk a tartármártást és összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Kicsumázzuk a paprikákat, majd megtöltjük jó szorosan körözöttel. 2. A körözötthöz juhtúró, tehéntúró, tejföl, fűszerpaprika, reszelt vöröshagyma, köménymag, kevés mustár ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű