Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Szilveszteri kaszinótojás óra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 tojás

Krémhez:
- 7 tojás sárgája
- 3 e.kanál majonéz
- 1 e. kanál mustár
- finomra vágott petrezselyem zöldje
- só
- fehér bors

Mártáshoz:
- kb 2-3 dl majonéz
- 2 e.kanál tejföl
- 1 kávés kanál porcukor
- só
- fehér bors
3-4 e.kanál aszpik

Aszpikhoz:
- 2 teás kanál zselatin
- 1 dl víz

Elkészítés:


Megfőztem a tojásokat, félbe vágtam, lett 14 db fél tojásom Különtettem a sárgáját, és fém teaszűrőn átnyomkodtam, hogy krémesebb állagot kapjak. Hozzávalókkal összekevertem, és vissza töltöttem a fél tojásokba.
12 -őt körbe raktam egy franciasalátával töltött tálon, + egyet a tál közepére egy pedig a pocakba kóstolónak. Megcsináltam az aszpikot, majd összekevertem a mártás hozzávalóit. Legutoljára a langyosra hűlt aszpikot adtam hozzá. Ezzel a mártással leöntöttem a tojásokat és a maradékkal bevontam a franciasalátát. A középső tojásra, fogpiszkálóval odatűztem az óra mutatókat, majd miután a mártás megkeményedett piros arannyal megírtam a számokat . Az óra "lapjára" petrezselyem zöldet szórtam és díszítésként a tál szélén paprika szeletek vannak.

Szilveszteri kaszinótojás óra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Májpástétom
Májpástétom

Egy serenyőben, a zsíron puhára dinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított májat, a fűszerkeveréket és 15 perc alatt készre sütjük. Beletesszük a tejszínt, a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Matbucha (matbuha) szósz
Matbucha (matbuha) szósz

A paprikákat szélesebb szeletekre vágom és kicsi olajon megsütöm a héjas oldalát, teflonban. Amikor látom, hogy megsült, leszedem a héjáról a paprikák húsát. Olajon megfuttatom...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti zöld tekercs
Húsvéti zöld tekercs

A tojásfehérjét verd kemény habbá, add hozzá egyenként a tojássárgákat, közben alacsony fokozaton folyamatosan mixereld.Add hozzá a tejet, az olajat, a sütőporral elkevert lisztet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Adrien
Francia saláta
Francia saláta

A salátához: A zöldségeket megfőzzük. Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers almát és ecetes uborkát. Elkészítjük az öntetet: a tejfölt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk