Családireceptkönyv.hu

Fahéjas tekercs, citromos mázzal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g tejföl
2 tojás
100 g olvasztott vaj
1 csipet só
6 evőkanál cukor
25 g friss élesztő
fél kg liszt

Fahéjas töltelékhez:
150 g nádcukor (nálam 60 g xilit 80 g nádcukor)
1 csapott evőkanál fahéj
2 evőkanál liszt
100 g vaj (hűtőből!)
2 marék mazsola (nálam kimaradt)

Citrommáz:
200 dkg porcukor
2 és fél evőkanál citromlé
2 evőkanál mascarpone

Elkészítés:


A tojásokat a cukorral, sóval kikeverjük majd a tejfölt és olvasztott vajat is hozzákeverjük. Mehet hozzá a liszt és az élesztő, amivel min. 10 percig dagasztjuk, de legalább addig, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
A tészta kicsit ragadós és lágy kell legyen úgyhogy a lisztet úgy adagoljuk. A tojások mérete miatt ez nem mindig egyforma.
A bedagasztott tésztát egy kizsírozott mély tálba tesszük és letakarva aludni küldjük a hűtőbe.
3 óra múlva lehet használni, de akár következő nap este is megsüthető.
Másnap reggel a hűtőből kivéve hagyjuk melegedni kb. fél órát, majd enyhén lisztezett felületen gyúrjuk át, és vegyük két részre.
A töltelékhez a nádcukrot a liszttel és a fahéjjal összekeverjük, a kemény vajat felkockázzuk és a késes aprítóban a cukros lisztes keverékkel morzsásra aprítjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A kinyújtott tésztákat megszórjuk a morzsával és feltekerjük, majd 2 cm-es csigákat vágunk. A gáztepsibe sütőpapírt borítunk, és erre tesszük szép sorban a csigákat, lehetőleg az összeset (kb. 24 db), mert akkor szépen összesülnek és magasak lesznek.Nálam ez pont nem sikerült mert két tepsibe nagy távolságra tettem őket és nagyon szétterültek. (Az igazi Starbusks fahéjas tekercsek összesülnek és ahogy szétválasztják őket látszik a friss tészta, ami nálam most elmaradt, de az ízén mit sem változtatott!)
A csigák oldalát kenjük be olvasztott vajjal, hogy az összesülés után könnyen szétválaszthatók legyenek.
Kelesztés nélkül tehetjük is a sütőbe és kb. 20 perc alatt 180 fokon világos barnára sütjük.
Mikor kihűlnek bevonjuk a citrommázzal ahol a hozzávalókat csak összekeverjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fahéjas tekercs, citromos mázzal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rakott mákos palacsinta szilvalekvárral vaníliasodóv
Rakott mákos palacsinta szilvalekvárral vaníliasodóv

A töltelékhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a darált mákot és a porcukrot, majd langyosra hűtjük. Ezzel megkenjük a palacsintákat és egyenként szorosan felcsavarva, kis darabo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar BOUNTY GOLYÓ
BOUNTY GOLYÓ

A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. 2 Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát. (ízlés szerint több cukrot is...

Elkészítési idő: 45 PERC
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Fanta szelet
Fanta szelet

A tojásokat a cukrokkal habosra keverem. Ezután hozzáadom az étolajat, ezzel tovább verem. A lisztet, sütőport, kakaóport összekeverem és a tojásos masszához szitálom, fakanáll...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Fahéjas keksz
Fahéjas keksz

A hozzávalókat eldolgozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Diónyi gombócokat formálunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, tenyerünkkel...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk