Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Borscs Myazs konyhájából


Írta:

Elk. idő: 180 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 dkg levescsont (sertéskaraj csontja)
80 dkg marhahús (kockázva)
6 közepes db cékla
3 db sárgarépa
400 g savanyú káposzta
1 db burgonya (nagyobb)
4 db paradicsom
1 közepes fej vöröshagyma
babérlevél ízlés szerint
köménymag ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál citromlé (ízlés szerint)
1 ek olívaolaj
1 ek ketchup (vagy paradicsompüré, ízlés szerint)
1.5 l víz

Elkészítés:


Felrakjuk a húsokat köménymagos babérleveles, ételízesítős, borsos vízben, majdnem mintha húslevest raknánk fel.
Közben felrakjuk a céklákat köménymagos citromos lében főni, ha már puha, akkor levesszük, lereszeljük nagy lyukú reszelőn.
Olívaolajon dinszteljük a felszeletelt hagymát és paradicsomot.
A répát a nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Ha a hús már kicsit előfőtt, akkor belerakjuk a paradicsomos hagymát és a répát, majd a céklát, hagyjuk főni, közepes lángon.
Kis kockákra vágjuk a krumplit, azt is belerakjuk.
Majd a végén a savanyúkáposztát és a ketchupot.
A főzés 2-3 órás folyamat, míg a hús meg nem puhul: mikor már majdnem elválik a csonttól, és a különböző lépések között kényelmesen teljen el idő.
Tejföllel/majonézzel tálaljuk ízlés szerint.

Borscs Myazs konyhájából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marianna
Tarhonya leves
Tarhonya leves

A tarhonyát az olajon aranybarnára pirítjuk. Tűzről levéve hozzáadjuk a fűszereket, és felöntjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk készíteni (kb 2-3 lt.) Készre főzzük. Ha n...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsó Leves
Borsó Leves

A vöröshagymát felszeleteljük, és feltesszük az olajon dinsztelni. Amikor már szép halvány, rádobjuk a lisztet, és egy kicsit megfuttatjuk az olajon, majd felöntjük egy kis vízzel...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Lencseleves
Lencseleves

A hagymát apróra vagdossuk és kevés olajon megdinszteljük. A répát és a zellert is vékony szeletekre vágjuk és egy másik edényben, kevés olajon megdinszteljük, majd a hagymához kav...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mustáros burgonyakrémleves gombával
Mustáros burgonyakrémleves gombával

Egy lábasban felforrósítunk két evőkanál vajat és megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. A megtisztított, felkockázott burgonyát, fehér- és sárgarépát hozzáadjuk a hagymához,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk