menu

Családireceptkönyv.hu

Borscs Myazs konyhájából


Írta:

Elk. idő: 180 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 dkg levescsont (sertéskaraj csontja)
80 dkg marhahús (kockázva)
6 közepes db cékla
3 db sárgarépa
400 g savanyú káposzta
1 db burgonya (nagyobb)
4 db paradicsom
1 közepes fej vöröshagyma
babérlevél ízlés szerint
köménymag ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál citromlé (ízlés szerint)
1 ek olívaolaj
1 ek ketchup (vagy paradicsompüré, ízlés szerint)
1.5 l víz

Elkészítés:


Felrakjuk a húsokat köménymagos babérleveles, ételízesítős, borsos vízben, majdnem mintha húslevest raknánk fel.
Közben felrakjuk a céklákat köménymagos citromos lében főni, ha már puha, akkor levesszük, lereszeljük nagy lyukú reszelőn.
Olívaolajon dinszteljük a felszeletelt hagymát és paradicsomot.
A répát a nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Ha a hús már kicsit előfőtt, akkor belerakjuk a paradicsomos hagymát és a répát, majd a céklát, hagyjuk főni, közepes lángon.
Kis kockákra vágjuk a krumplit, azt is belerakjuk.
Majd a végén a savanyúkáposztát és a ketchupot.
A főzés 2-3 órás folyamat, míg a hús meg nem puhul: mikor már majdnem elválik a csonttól, és a különböző lépések között kényelmesen teljen el idő.
Tejföllel/majonézzel tálaljuk ízlés szerint.

Borscs Myazs konyhájából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Csirkeraguleves zöldbabbal és tárkonnyal
Csirkeraguleves zöldbabbal és tárkonnyal

1. lépés Egy fazékban kacsazsíron megdinszteljük a vöröshagymát apróra vágva, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. 2. lépés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Betyárleves
Betyárleves

A kockára vágott szalonnát és hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk kockázott füstölt tarját, kolbászt, paprikát, paradicsomot. Megpirítjuk és megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Pacal leves
Pacal leves

Elkészítés: Vékony csíkokra vágom a pacalt, és felteszem főni. Amikor megfőtt, leszűröm és félreteszem. A zöldségeket megtisztítom és lereszelem nagylyukú reszelőn. Megpárolom kevé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Hagyományos daragaluska
Hagyományos daragaluska

A galuska 1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját kikeverjük robotgéppel a darával, zsírral, sóval. A fehérjét kemény habbá verjük. Közben feltesszük főni a vizet, amiben kif...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk