Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Borscs Myazs konyhájából


Írta:

Elk. idő: 180 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 dkg levescsont (sertéskaraj csontja)
80 dkg marhahús (kockázva)
6 közepes db cékla
3 db sárgarépa
400 g savanyú káposzta
1 db burgonya (nagyobb)
4 db paradicsom
1 közepes fej vöröshagyma
babérlevél ízlés szerint
köménymag ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál citromlé (ízlés szerint)
1 ek olívaolaj
1 ek ketchup (vagy paradicsompüré, ízlés szerint)
1.5 l víz

Elkészítés:


Felrakjuk a húsokat köménymagos babérleveles, ételízesítős, borsos vízben, majdnem mintha húslevest raknánk fel.
Közben felrakjuk a céklákat köménymagos citromos lében főni, ha már puha, akkor levesszük, lereszeljük nagy lyukú reszelőn.
Olívaolajon dinszteljük a felszeletelt hagymát és paradicsomot.
A répát a nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Ha a hús már kicsit előfőtt, akkor belerakjuk a paradicsomos hagymát és a répát, majd a céklát, hagyjuk főni, közepes lángon.
Kis kockákra vágjuk a krumplit, azt is belerakjuk.
Majd a végén a savanyúkáposztát és a ketchupot.
A főzés 2-3 órás folyamat, míg a hús meg nem puhul: mikor már majdnem elválik a csonttól, és a különböző lépések között kényelmesen teljen el idő.
Tejföllel/majonézzel tálaljuk ízlés szerint.

Borscs Myazs konyhájából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldbab leves
Zöldbab leves

Elkészítés: A hagymát kockázom zsíron dinsztelem,majd hozzáadom a babot fűszerezem felöntöm vizel.Míg fő a bab elkészítem a rántás az olajat felmelegítem hozzáadom lisztet zsemles...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Frankfurti leves
Frankfurti leves

1 kis fej kelkáposztát szeletelünk fel. Leveskockából, 2 l húslevest főzünk. Ha forr, beledobjuk a kelbimbót. Teatojásba zárva, hozzáadunk 4 gerezd fokhagymát,1 kávéskanál köményma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos csirkeraguleves
Tárkonyos csirkeraguleves

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személ...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott leves
Rántott leves

A zsíron kipattogtatunk köménymagot, majd megszórjuk liszttel és barna rántást készítünk. Amikor már jó a rántás akkor félrevesszük a tűzről és megszórjuk őrölt pirospaprikával, fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk