menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyaleves


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 g burgonya
1 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
1 kis fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 csokor petrezselyem
2.5 kk só
A rántáshoz
1 evőkanál liszt
1.5 ek napraforgó olaj
1 kk fűszerpaprika

Elkészítés:


A burgonyát és a gyökérzöldségeket megpucoljuk, majd egyformán apró darabokra vágjuk (kb. fél centis kockákra).
Lábasba tesszük, felengedjük kb. 1 l vízzel, beletesszük az egészben hagyott hagymát és a paradicsomot, sóval ízesítjük.
Közepesnél kissé mérsékeltebb tűzön főzzük, és amikor a zöldségek már majdnem teljesen puhák (kb. 15-20 perc), berántjuk a levest. (Egy kis edényben a lisztet az olajon világosra pirítjuk, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát.)
Végül a finomra vágott petrezselymet is hozzáadjuk a leveshez és összeforraljuk.
Tálalás előtt a hagymát és a paradicsomot kidobjuk a levesből.

Burgonyaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilona
húsgombóc leves
húsgombóc leves

Tegyük fel hideg vízben főni a marhahúst (kb. 2,5 l víz). Amikor felfőtt szedjük le a habját, majd főzzük a csontokat 1 órát lassú tűzön. Tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel a pet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomleves
Paradicsomleves

Olajból, lisztből vékony rántást készítünk. Majd felöntjük paradicsomlével. Ízesítjük zellerlevéllel, köménnyel, sóval, pici cukorral. Ha felforrt, már kész is. Reszelt sajttal tál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fehérboros tárkonyos csirkeraguleves nokedlival
Fehérboros tárkonyos csirkeraguleves nokedlival

A hagymákat aprítjuk, a zöldségeket kockára, egy chilit karikára vágunk. Serpenyőben olajon félig megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, s együtt tovább dinszteljük. Majd hoz...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Palóc leves
Palóc leves

A húst megmossuk, kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A fokhagymát szintén megtisztítjuk, és összedaraboljuk. Az apróra vágott hagymát zsírban (étola...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk