menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyaleves


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 g burgonya
1 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
1 kis fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 csokor petrezselyem
2.5 kk só
A rántáshoz
1 evőkanál liszt
1.5 ek napraforgó olaj
1 kk fűszerpaprika

Elkészítés:


A burgonyát és a gyökérzöldségeket megpucoljuk, majd egyformán apró darabokra vágjuk (kb. fél centis kockákra).
Lábasba tesszük, felengedjük kb. 1 l vízzel, beletesszük az egészben hagyott hagymát és a paradicsomot, sóval ízesítjük.
Közepesnél kissé mérsékeltebb tűzön főzzük, és amikor a zöldségek már majdnem teljesen puhák (kb. 15-20 perc), berántjuk a levest. (Egy kis edényben a lisztet az olajon világosra pirítjuk, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát.)
Végül a finomra vágott petrezselymet is hozzáadjuk a leveshez és összeforraljuk.
Tálalás előtt a hagymát és a paradicsomot kidobjuk a levesből.

Burgonyaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Székelykáposzta recept
Székelykáposzta recept

A savanyú káposztát (ha kell) átmossuk, kinyomkodjuk, és apróbbra összevagdaljuk. Az oldalasokat egyenlő nagyságúra vágjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A paradicsomokat 10-12 mp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Hagymaleves háromfajta hagymából
Hagymaleves háromfajta hagymából

Megtisztítjuk és felkockázzuk a vöröshagymát, felaprítjuk a fokhagymát és felkarikázzuk az újhagymát. Lábosban 1-2 evőkanálnyi olajat hevítünk és rátesszük a vöröshagymát, a fokha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Köménymagos tojásleves
Köménymagos tojásleves

Egy lábasban olajat hevítünk, és megpároljuk az apróra vágott hagymát. Ha már üveges, a tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát és a köménymagot. Hozzáadjuk a babérlevelet é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkegulyás
Csirkegulyás

A csirkét megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát, a foghagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk a zsírt, üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, rászórjuk a kömény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk