menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyaleves


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 g burgonya
1 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
1 kis fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 csokor petrezselyem
2.5 kk só
A rántáshoz
1 evőkanál liszt
1.5 ek napraforgó olaj
1 kk fűszerpaprika

Elkészítés:


A burgonyát és a gyökérzöldségeket megpucoljuk, majd egyformán apró darabokra vágjuk (kb. fél centis kockákra).
Lábasba tesszük, felengedjük kb. 1 l vízzel, beletesszük az egészben hagyott hagymát és a paradicsomot, sóval ízesítjük.
Közepesnél kissé mérsékeltebb tűzön főzzük, és amikor a zöldségek már majdnem teljesen puhák (kb. 15-20 perc), berántjuk a levest. (Egy kis edényben a lisztet az olajon világosra pirítjuk, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát.)
Végül a finomra vágott petrezselymet is hozzáadjuk a leveshez és összeforraljuk.
Tálalás előtt a hagymát és a paradicsomot kidobjuk a levesből.

Burgonyaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A va...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

A sertéscombot kockákra daraboljuk, majd egy lábasban felforrósítjuk a sertészsírt, és megpirítjuk benne a felkockázott húst. Miután megpirult, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Palócleves
Palócleves

A sertéshúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A hagymát a forró olajon üvegesre pirítjuk, beledobjuk az összezúzott fokhagymát, s egy perc pirítás után a pirospaprikát. Elkeverjük, és kevés vízzel rögtön kiforraljuk, aztán meh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk