menu

Családireceptkönyv.hu

CSÜLÖK PÉKNÉ MÓDRA


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 db nagyobb vagy 2 kisebb nyers hátsó csülök. 1,5 kg burgonya, 2-3 nagy fej vöröshagyma negyedelve, 1 fej fokhagyma, 1 kiskanál só, őrölt bors, néhány babérlevél, 3 dl sör.

Elkészítés:


A csülköt jól megmossuk és lekaparjuk. A sót összekeverjük 1-2 evőkanál étolajjal és a borssal, és ezzel a keverékkel jól bedörzsöljük a csülköt minden oldalról. Ezután egy tepsibe vagy hőálló tálba fektetjük. (A sütőedény akkora legyen, hogy maradjon még hely a csülök mellett.) Aláöntjük a sört, beleszórjuk a babérlevelet. Az edényt jó szorosan lefedjük alufóliával, és 160-170 fokos sütőben tesszük. Addig sütjük, amíg a csülökbe már viszonyalg könnyen belemegy a beleszúrt villa. (Ez a csülök nagyságától függően több óra is lehet.)

Ekkor darabokra vágott burgonyát, negyedelt vöröshagymát és fokhagymagerezdeket rakunk a hús köré. A zöldségek tetejét enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a zöldséget és a húst is meglocsoljuk a hús levével, aztán a tepsit visszatesszük a sütőbe addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, a csülök meg nem pirul, héja ropogós nem lesz. (Ha van grill a sütőben, az utolsó 5 percre kapcsoljuk be.)

Akkor jó az étel, ha a csülök puha, de a bőre ropogósra sült.

A csülköt a vele sült zöldségekkel tálaljuk.



Tipp:

A csülök köré más zöldséget (karfiolt, brokkolit, répát...) vagy gombát is tehetsz.

CSÜLÖK PÉKNÉ MÓDRA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Anyu pincepörköltje
Anyu pincepörköltje

A vöröshagymát kockaformára vágjuk, és elkezdjük étolajon dinsztelni, a tetszőlegesen fölvágott paprikát is hozzáadjuk. Amikor már elkezd barnulni a hagyma, akkor az aprór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás csülökfalatkák recept
Fokhagymás csülökfalatkák recept

Elkészítése: A csülköt kuktában puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd kivesszük és kicsontozzuk. A főtt csülökhúst 1-2 ujjnyi hosszúkás csíkokra vágjuk. A megtisztított vöröshagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Temesvári sertéstokány
Temesvári sertéstokány

A szalonnát kevés olajon zsírjára sütjük, a beledobjuk és megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a paradicsomot, és kb 10 percig dinszte...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás,sajtos zsebes karaj
Sonkás,sajtos zsebes karaj

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. -Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéke...

Elkészítési idő: 12 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk