80 dkg csirkeszárny
1 kg sárgarépa
petrezselyem ízlés szerint
só ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint (elhagyható)
1 kk fekete bors (szemes)
2 db babérlevél
1 közepes fej vöröshagyma
2 ek napraforgó olaj
5 dkg liszt
1 ek curry por
2 dl főzőtejszín
bors ízlés szerint (őrölt)
20 dkg csigatészta
2 db leveskocka (ha nem tiltakozol ellene)
2 l víz
A csirkeszárnyakat megpucoljuk és jól megmossuk, és 2 l vízben feltesszük főni.
A répákat megpuculjuk és karikára vágjuk. A hagymát apróra felszeleteljük.
Ha a leves felforrt a habját leszedjük és betesszük a répát, a sót, a leveskockát, az ételízesítőt, a szemes borsot és a babérlevelet. Kb. 1 órát főzzük.
Elkészítjük a rántást: az olajban megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a lisztet és a curryt, kis ideig tovább pároljuk.
A rántáshoz kiveszünk a levesből, jól elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez, még kb. 10 percig összeforraljuk.
Hozzáöntjük a tejszínt és ha szükséges, még ízesítjük.
Kifőzzük a levestésztát.
A finomra vágott hagymát fonnyasszuk meg az olajon, majd tegyük rá a kis kockákra vágott húst, egy kicsit pirítsuk meg és 0,5 l víz hozzáadásával kezdjük el párolni. Egy db MAGGI...
Elkészítési idő:2 db répát ,1 db zöldséget , nagy lyukú reszelőn lereszeltem,kicsike darab káposztát nagyon vékony csíkokra vágtam,meg hagymát is ,olajon pároltam reszeltem rá gyömbért tettem rá 2...
Elkészítési idő:A legegyszerűbb leves, amihez csak jó sok minden kell, hogy az íze ne legyen egysíkú illetve idő, mert a legjobb, ha akár 2-4 órát hagyjuk lassú tűzön főni. Szóval fogsz egy nagy f...
Elkészítési idő: 2-3 óra