80 dkg csirkeszárny
1 kg sárgarépa
petrezselyem ízlés szerint
só ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint (elhagyható)
1 kk fekete bors (szemes)
2 db babérlevél
1 közepes fej vöröshagyma
2 ek napraforgó olaj
5 dkg liszt
1 ek curry por
2 dl főzőtejszín
bors ízlés szerint (őrölt)
20 dkg csigatészta
2 db leveskocka (ha nem tiltakozol ellene)
2 l víz
A csirkeszárnyakat megpucoljuk és jól megmossuk, és 2 l vízben feltesszük főni.
A répákat megpuculjuk és karikára vágjuk. A hagymát apróra felszeleteljük.
Ha a leves felforrt a habját leszedjük és betesszük a répát, a sót, a leveskockát, az ételízesítőt, a szemes borsot és a babérlevelet. Kb. 1 órát főzzük.
Elkészítjük a rántást: az olajban megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a lisztet és a curryt, kis ideig tovább pároljuk.
A rántáshoz kiveszünk a levesből, jól elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez, még kb. 10 percig összeforraljuk.
Hozzáöntjük a tejszínt és ha szükséges, még ízesítjük.
Kifőzzük a levestésztát.
A húsos csontot megmossuk, a zöldségeket megtisztítjuk. A csontot egy lábasba tesszük, felengedjük hideg vízzel, sózzuk, majd hozzáadjuk a szemes fekete borsot és lefedve, lassú t...
Elkészítési idő:A tököt, a hagymát és a gyömbért meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk. Egy lábosban kevés olajon gyorsan lepirítjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Puhára főzzük és l...
Elkészítési idő:A póréhagymát vékonyra szeleteljük fel. A krumplit vágjuk kisebb kockákra. A medvehagymát vágjuk fel apróra. Egy edénybe hevítsük fel a margarint és az olívaolajat, majd adjuk h...
Elkészítési idő:Leves: Egy 3-4 literes lábasban - hogy kényelmesen elférjen benne minden - a zsiradékot felmelegítjük, az apró kockákra vágott hagymát, átnyomott fokhagymát rádobjuk, kis lángon...
Elkészítési idő: 45 perc