1 nagy fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
30 dkg burgonya
30 dkg kelkáposzta
40 dkg virsli
2 dl tejföl
3 evőkanál liszt
1 kávéskanál paprikakrém
1 csokor bazsalikom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
babérlevél ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
Az olajon megfuttatjuk a hagymát, és beletesszük a kockára vágott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk.
Felöntjük vízzel (kb. 2 l), és 20-25 perc alatt készre főzzük.
Hozzáadjuk a karikára vágott virslit.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, a pirosarannyal és a bazsalikommal.
Hozzáadjuk a leveshez, és újra felforraljuk.
• Babot előző nap beáztatni hideg vízbe, • Bab, füstölt oldalas vagy tarja, főzni, • bele: sárgarépa, fehérrépa, zellerlevél, hagyma egészben, • ha puha: rántás: zsiradék, li...
Elkészítési idő:A hagymát elkezdjük dinsztelni, apró kockára vágott zellerrel, majd felöntjük 1,5 l leveskockával készült és csirkemellel együtt megfőzzük, fűszerezzük. Majd a lét Összeturmixoljuk...
Elkészítési idő: 1 óraA bontott tyúkot felteszem annyi vízzel főni, amennyi ellepi. Fűszerezem ételízesítővel, szerecsendióval, egy fél kávéskanál kurkumával, beleteszem az egész borsot. Kb. 1,5-2 órát...
Elkészítési idő: kb. 4 óra