Családireceptkönyv.hu

Illatos erdei gombaleves


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 g szegfűgomba
100 g rókagomba
50 g galambgomba
1 db brokkoli (csak a szép rózsái)
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 közepes fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem (friss)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2.5 l zöldség alaplé (vagy víz)
4 ek napraforgó olaj

Elkészítés:


A zöldségeket tisztítom, mosom, egyforma kockákra vágom, a gombákat csak mosom.
A vöröshagymát apró kockákra vágom, olívaolajon lepirítom, 2 dl vízzel fölengedem és forralom, míg a víz el nem fő róla.
A zöldségeket a vöröshagymával összepirítom, majd fölengedem a zöldségalaplével (vagy vízzel).
A gombákat a forrásban lévő levesbe teszem, 10 percet forralom, így a gomba aromái a levesbe kerülnek, de nem főnek szét!
Ha elkészült a leves, tálalás előtt szórom bele a petrezselymet, hogy ne szürküljön meg.

Illatos erdei gombaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilona
Gesztenyekrémleves
Gesztenyekrémleves

1. A pudingot megfőzzük. Ízesítjük a cukrokkal. 2. A gesztenyemasszát villával tördeljük össze és adjuk a forró pudinghoz. 3. Aki szereti rumos mazsolát is tehet bele. 4....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabina
Burgonyakrémleves  baconnal
Burgonyakrémleves baconnal

A burgonyákat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és egy lábasba feltesszük főzni. Épp csak annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát, sózzuk, b...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Chilis brokkolikrémleves karamellizált dióval
Chilis brokkolikrémleves karamellizált dióval

1. Kókuszolajon megdinszteljük a hagymát, fokhagymát, majd beletesszük a chilipasztát és a köményt. 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, a felkockázott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Minestrone leves
Minestrone leves

A zöldségeket kevés olívaolajon megpároljuk, fűszerezzük, 1 liter zöldséglevessel felöntjük, kevés paradicsompürével színezzük. Kevés reszelt parmezán sajttal megszórva fogyasztjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk