100 g szegfűgomba
100 g rókagomba
50 g galambgomba
1 db brokkoli (csak a szép rózsái)
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 közepes fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem (friss)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2.5 l zöldség alaplé (vagy víz)
4 ek napraforgó olaj
A zöldségeket tisztítom, mosom, egyforma kockákra vágom, a gombákat csak mosom.
A vöröshagymát apró kockákra vágom, olívaolajon lepirítom, 2 dl vízzel fölengedem és forralom, míg a víz el nem fő róla.
A zöldségeket a vöröshagymával összepirítom, majd fölengedem a zöldségalaplével (vagy vízzel).
A gombákat a forrásban lévő levesbe teszem, 10 percet forralom, így a gomba aromái a levesbe kerülnek, de nem főnek szét!
Ha elkészült a leves, tálalás előtt szórom bele a petrezselymet, hogy ne szürküljön meg.
A vöröshagymát felaprítom és zsírban/olajban megdinsztelem. Megpucolom a karalábét, felkockázom. A répát szintén megpucolom, majd felkarikázom. Beleteszem a lábasba és kicsit átp...
Elkészítési idő:A csirkemellfilét megmosom, majd apró kockákra vágom. Egy mély fazékban felhevítem az olajat, ráteszem a húskockákat és fehéredésig pirítom. Megtisztítom a zöldségeket és felkockáz...
Elkészítési idő: 75Az olajon megfonnyasztom a vöröshagymát. Leveszem a tűzről és megszórom pirospaprikával, elkeverem, majd hozzáadom a kockákra vágott húst, sózom, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzo...
Elkészítési idő: 80 perc. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A kétféle répát, a zellert és a karalábét 1,5-2 centis kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A zsír (olaj) kétharmadát egy fazékban megforrósít...
Elkészítési idő: