100 g szegfűgomba
100 g rókagomba
50 g galambgomba
1 db brokkoli (csak a szép rózsái)
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 közepes fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem (friss)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2.5 l zöldség alaplé (vagy víz)
4 ek napraforgó olaj
A zöldségeket tisztítom, mosom, egyforma kockákra vágom, a gombákat csak mosom.
A vöröshagymát apró kockákra vágom, olívaolajon lepirítom, 2 dl vízzel fölengedem és forralom, míg a víz el nem fő róla.
A zöldségeket a vöröshagymával összepirítom, majd fölengedem a zöldségalaplével (vagy vízzel).
A gombákat a forrásban lévő levesbe teszem, 10 percet forralom, így a gomba aromái a levesbe kerülnek, de nem főnek szét!
Ha elkészült a leves, tálalás előtt szórom bele a petrezselymet, hogy ne szürküljön meg.
zsírt felforrósítom, majd megpirítom rajta a köménymagot. Hozzáadom az apróra vágott vagy reszelt hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Enyhén megdinsztelem, majd a lisztet is hozz...
Elkészítési idő:A zsiradékot a liszttel megpirítom /rózsaszínűre/. A tűzről levéve hozzáadom a fűszereket. Felöntöm a vízzel és csomómentesre, állandóan kevergetve felforralom. Ezután beleütöm a...
Elkészítési idő:-A zsíron dinsztelni kezdjük a finomra aprított hagymát. Amikor már üveges, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket: a karalábét, a burgonyát, a paradicsomot, valamint a felszeletelt...
Elkészítési idő: