1 ek köménymag (egész)
1 evőkanál liszt (finom, rántás: napraforgó olaj, pirospaprika)
só ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
1 db leveskocka (húsleves)
1 szelet kenyér (pirított, felkockázva)
1.5 l víz
Felkockázzuk a kenyeret, és berakjuk az előmelegített sütőbe.
Szárazon elkezdjük pirítani a köményt, majd amikor már elkezd pattogni, ráöntjök az olajat, a lisztet, utána lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát (ezt azért, hogy a pirospaprika meg nem keseredjen).
Felengedjük 1.5-2 liter vízzel, hozzáadjuk a sót és az ételízesítőt, majd a leveskockával felforraljuk.
A hagymát apró kockákra vágva zsiradékon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, hozzátesszük a kockákra megvágott húst, a kis kockákra vágott káposztát, a lehámozott apróra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert és a vöröshagymát megtisztítom és felkockázom. Egy fazékba az olajat (lehet napraforgó étolaj vagy vaj is) felhevítem és a hagymát hozzáadom. Ha üvegesre párolódott, akko...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűEgy lábosba kis lángon felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínű rántást készítünk. Lehúzzuk a tűzről hogy a paprika ne égjen meg és hozzáadjuk, a pir...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA füstölt húst 2 liter vízben puhára főzzük, majd a levéből kiszedjük. A füstölt léhez adjuk az előző este beáztatott babot, a leöblített és felaprózott savanyú káposztát, a kol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű