1 ek köménymag (egész)
1 evőkanál liszt (finom, rántás: napraforgó olaj, pirospaprika)
só ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
1 db leveskocka (húsleves)
1 szelet kenyér (pirított, felkockázva)
1.5 l víz
Felkockázzuk a kenyeret, és berakjuk az előmelegített sütőbe.
Szárazon elkezdjük pirítani a köményt, majd amikor már elkezd pattogni, ráöntjök az olajat, a lisztet, utána lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát (ezt azért, hogy a pirospaprika meg nem keseredjen).
Felengedjük 1.5-2 liter vízzel, hozzáadjuk a sót és az ételízesítőt, majd a leveskockával felforraljuk.
Vajat olvasztunk, és a felkarikázott póréhagymát enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a reszelt sajt 2/3 részét, és felöntjük 1,5 l vízzel. Ízesítjük a szerec...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lencsét előző este átválogatjuk, majd beáztatjuk. Másnap a vöröshagymát az olajon megdinszteljük, megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a lencsét, felöntjük 1 lit...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA kockára vágott leveszöldséget az apróra vágott hagymával és a felkockázott hússal félig puhára pároljuk. Sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Meghintjük 2 ek lisszel és feleng...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsiradékot forrósítok, majd 1/2 mokkáskanál köménymagot kipattogtatok rajta félreveszem a tűzről és hozzáadok egy jó nagy fej apróra vágott hagymát 2-3 gerezd fokhagymát és megpáro...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz