1 ek köménymag (egész)
1 evőkanál liszt (finom, rántás: napraforgó olaj, pirospaprika)
só ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
1 db leveskocka (húsleves)
1 szelet kenyér (pirított, felkockázva)
1.5 l víz
Felkockázzuk a kenyeret, és berakjuk az előmelegített sütőbe.
Szárazon elkezdjük pirítani a köményt, majd amikor már elkezd pattogni, ráöntjök az olajat, a lisztet, utána lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát (ezt azért, hogy a pirospaprika meg nem keseredjen).
Felengedjük 1.5-2 liter vízzel, hozzáadjuk a sót és az ételízesítőt, majd a leveskockával felforraljuk.
A hozzávalókat összekeverjük pihenni hagyjuk. (hogy a gríz kicsit megdagadjon) Szaggatjuk.
Elkészítési idő: gyorsA megmosott húst aprítsd fel egészen kicsi darabokra, majd a felforrósított olajon pirítsd át. Ezután önts alá egy kis vizet, és fedő alatt párold addig, amíg zsírjára visszasül, v...
Elkészítési idő:A megmosott csontos csirkehúst néhány darabba vágjuk, és egy nagyobb fazékba tesszük. A megtisztított gyökérzöldségeket durvára vágjuk, ezek is mehetnek a lábasba....
Elkészítési idő: 175 perc1A leveshez a burgonyát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Karfiol krémleves recept, sajtos pirítóssalKarfi...
Elkészítési idő: