menu

Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos zöldborsóleves


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




hozzávalók / 5 adag

60 dkg zöldborsó
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 nagy db sárgarépa
4 nagy db fehérrépa
1 kis db zeller
1 kis db karalábé (a zöldet szoktam venni )
5 szál petrezselyem
7 közepes db burgonya
210 g füstölt virsli (baromfi, karikázva)
250 g eperlevél tészta (vagy tetszés szerinti levestészta)
4 l víz
só ízlés szerint (tengeri )
négyszínű bors ízlés szerint (őrölt)
2 teáskanál ételízesítő (elhagyható)
1 ek tárkony (friss, finomra vágott)
1 db babérlevél (kisebb)
2 dl tejföl (20%-os)

Elkészítés:


A fazékba beletesszük a pucolt zöldségeket: paprika negyedelve (kicsumázva), paradicsom negyedelve, a vöröshagyma utolsó héjában, és a félbe vágott fokhagyma, a zöldborsó.
Majd a zöldség és a répa szélesebb karikákra vágva, a karalábé kockázva , a zellergumó kockákra vágva, a fele mennyiségű petrezselyemzöldje és tárkony, a felkockázott burgonya, babérlevél, a fűszerek, víz.
Feltesszük főni, amikor már majdnem kész, kóstoljuk, még pótolhatjuk a fűszereket, akkor tesszük bele a levestésztát, és a virslit.
Ha összeforrt, a tészta megfőtt, a virsli is, kóstoljuk, még mindig pótolhatjuk a fűszert.
Ekkor tesszük bele a legvégén a maradék friss petrezselymet és tárkonyt, amit a tejfölben kevertünk el, felforr és kész, tálalhatjuk.

Tárkonyos zöldborsóleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tavaszi zöldségleves
Tavaszi zöldségleves

1. A zöldségeket megpucoljuk, felszeleteljük. 2. Vékony rántást készítünk, majd megpároljuk benne a zöldségeket. 3. Fűszerezzük, felöntjük vízzel. 4. Hozzáadjuk a csontot....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gulyás leves
Gulyás leves

1A pörkölthöz a hagymát megpucoljuk és kockákra vágjuk. A paradicsomot szintén apró kockákra vágjuk, de előtte eltávolítjuk a héját. Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Köszmételeves
Köszmételeves

Az egrest megtisztítjuk: a bogyók két végén lévő szárrészt és a kocsánylevelet vágjuk le róluk. Forraljunk fel 1,2 liter vizet a barna cukorral illetve a fűszerekkel. Tegyük bele a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
 Palócleves
Palócleves

1. Kevés helyen kapni konyhakész birka- vagy bárányhúst, így csontozással kezdjük a munkát. Vagyis a lapockát vagy combot kicsontozzuk, bár erre a műveletre előzőleg a hentest is m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk