1.5 kg csirke (konyhakész)
50 dkg marhacsont
50 dkg sárgarépa
50 dkg karalábé
40 dkg póréhagyma
50 dkg paradicsom
2 dl paradicsom ivólé (házi)
425 g csemegekukorica
2 db fehérrépa
1 db babérlevél
1 db cseresznyepaprika
1 teáskanál bors
só ízlés szerint
A konyhakész csirkét és a marhacsontot megmossuk, majd a marhacsontot a bogrács aljára, a csirkét pedig fölé helyezzük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt leveszöldséget és felöntjük kb. 4 liter vízzel.
Babérlevéllel, a szemes borssal, sóval ízesítjük, majd kis lángon kb. egy és fél órát főzzük.
A karalábét, a póréhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A megfőtt csirkét kivesszük a levesből, bőrét lenyúzzuk, húsát kicsontozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk.
A levest leszűrjük, felöntjük a paradicsomlével, hozzáadjuk a nyers zöldségeket, a cseresznyepaprikát és még további 20 percig főzzük.
Beletesszük a feldarabolt paradicsomot, a lecsöpögtetett kukoricát és a csirkehúst, majd összemelegítjük. Ízlés szerint sózzuk.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, megsózzuk. Beletesszük a darabolt húst, fehéredésig pirítjuk. Ha a hús kifehéredett, enyhén megborsozzuk, majd hozzáön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden zöldséget alaposan megtisztítunk. A répát, a petrezselymet karikára, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágjuk. A krumpli kivételével minden zöldséget egy fazékban felte...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűElkészítés. A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, a répát, zöldséget, gombát felszeleteljük. A kolbászt kifejtjük a bőréből, összegyúrjuk a tojással, és dió...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200 fokosra felmelegített sütőben egyenletes barnára pirítjuk a lebbencstésztát, majd félretesszük. Egy lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk a kockára vágott szalonnát és me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű