1.5 kg csirke (konyhakész)
50 dkg marhacsont
50 dkg sárgarépa
50 dkg karalábé
40 dkg póréhagyma
50 dkg paradicsom
2 dl paradicsom ivólé (házi)
425 g csemegekukorica
2 db fehérrépa
1 db babérlevél
1 db cseresznyepaprika
1 teáskanál bors
só ízlés szerint
A konyhakész csirkét és a marhacsontot megmossuk, majd a marhacsontot a bogrács aljára, a csirkét pedig fölé helyezzük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt leveszöldséget és felöntjük kb. 4 liter vízzel.
Babérlevéllel, a szemes borssal, sóval ízesítjük, majd kis lángon kb. egy és fél órát főzzük.
A karalábét, a póréhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A megfőtt csirkét kivesszük a levesből, bőrét lenyúzzuk, húsát kicsontozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk.
A levest leszűrjük, felöntjük a paradicsomlével, hozzáadjuk a nyers zöldségeket, a cseresznyepaprikát és még további 20 percig főzzük.
Beletesszük a feldarabolt paradicsomot, a lecsöpögtetett kukoricát és a csirkehúst, majd összemelegítjük. Ízlés szerint sózzuk.
Hagymát pucold meg vágd fel nagyobb cikkekre, a krumplit szintén meghámozni, majd kisebb darabokra felvágni, Cukkinit mosd meg és a magos részét vágd ki vagy kapard ki kanállal, m...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Miután a friss sóskaleveleket alaposan leöblítettük hideg vízzel, beletesszük egy lábasba. Kevés vizet (kb.3 dl-t) öntün alá, csipet sót szórunk bele, 10. 12 csepp steviával éde...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűEgy fazékban kevés zsíron süsd ropogósra az apróra vágott szalonnát, szedd ki egy konyhatörlőre és tedd félre. A csirkemell kockákat sószd és borsozd, a visszamaradt zsíron pirítsd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz anyagokat megpucolom egy nagy lábasba teszem és felöntöm vízzel felforralom a habját leszűröm majd takarék lángon puhulásig főzőm...ha kész átszűröm és cérna metéltet
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű