60 dkg darált hús
1 hagyma
só, bors
oregano, bazsalikom
ketchup
paradicsomlé
fokhagyma
makaróni
reszelt sajt
A hagymát kockára vágjuk, majd megfuttatjuk kevés olivaolajon. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük, majd kicsit lepirítjuk. Fűszerezzük, sózzuk, majd adunk hozzá paradicsomlevet vagy sűrítményt. Utána ízesítjük még ketchuppal. Kb 40 perc alatt elkészül. Közben kifőzzük a makarónit vagy spagettit és lereszeljük a sajtot.
A tésztából rakunk tányérra, majd rá a hús, végül megszórjuk bőven sajttal.
A csülköt szétdarabolom, sós vízben babérlevél, szemes bors, hagyma; készre főzöm. Közben császár szalonnát kockára vágva sütni kezdem, amibe 2-3 fej hagymát darabolok, fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst éles késsel bevágjuk és szétnyitjuk, mint a könyvet. Kiklopfoljuk, sózzuk. Egy kicsit állni hagyjuk, addig elkészítjük a tölteléket. Felkarikázzuk a hagymát, kolbászt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított egész csülköt a fűszerekkel együtt meleg vízben feltesszük főni a kuktába, puhára főzzük, majd levében hagyjuk kihűlni. Miközben a csülök fő, összeállítjuk a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes