-1 csomag leveles tészta
-1 tojás sárgája
-200 ml habtejszín
-1 habfixáló
-
A tésztát kinyújtom kb 2 mm vastagságra majd 2 cm-es csíkokra vágom és habroló formára tekerem úgy hogy egymást fedjék ,bekenem a tojás sárgájával és előmelegített sütőben, szép rózsaszínűre sütöm.
Ha kihűlt, óvatosan lehúzom a formáról..
A tejszínhab porból a fixálóval, kemény habot verek,habzsákba teszem és megtöltöm a rolókat
Én a seprűnyeleket 10cm-re vágtam betekertem alufóliával és azon süttem
Az egyik tejfölhöz hozzáadunk 5 kanál kristálycukrot, 1 cs vaníliás cukrot, a citromlét és a citromhéjat, majd jól elkeverjük. A másik tejfölhöz hozzáadunk 5 kanál kristálycukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba szórd bele a lisztet, a sütőport, a cukrot, a felolvasztott vajat és a tejet majd keverd el csomómentesre. Sűrű nagyon sűrű tésztát kell hogy kapj úgy adagold a tejet is...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 tk. cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalójával együtt egy tálba teszük, összegyúrjuk, kidagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. Lisztezet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverőgé...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű