menu

Családireceptkönyv.hu

Pudingbomba


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fő részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


csokoládés puding
1 csomag
puncs ízű pudingpor
1 csomag
vaníliás pudingpor
1 csomag
rum vagy rumaroma
1 kevés
dió vagy mazsola
10 dkg
étcsoki
1 tábla
PISKÓTÁHOZ
tojás
4 db
kristálycukor
4 evőkanál
liszt
4 evőkanál
szódabikarbóna
1 csapott mokkáskanál

Elkészítés:


1
A 4 tojássárgáját simára keverem. A 4 ek. liszthez hozzákeverek 1 csapott mk. szódabikarbónát. A 4 tojásfehérjét felverem kemény habbá a 4 ek. kristálycukorral. A felvert habot óvatosan összekeverem a tojássárgákkal és a szódabikarbónás liszttel. A tésztát papírral kibélelt formába öntöm, (én sima háztartási csomagolót használok, így nem ragad bele a tészta, csak a tepsi szélén kell egy kicsit körbevágni). 170-180 C°- on, (villanysütőben), kb 20-25 percig sütöm. A kihűlt piskótát apró darabokra vágom. Egy nagyobb jénai tál alját egy soron telerakom. Meglocsolom rumaromával, megszórom durvára vágott dióval, reszelt étcsokival, (tetszés szerint). A puncs pudingot megfőzöm, ráöntöm. Újra egy sor piskóta következik, rumaroma, dió és csoki. A következő pudingréteget (vanília), ráborítom óvatosan, hogy ne folyjon a piskótaréteg alá, majd az utolsó réteg piskóta következik, újra rumaroma, dió, csoki. A tetejére borítom a csokipudingot. Ha kihűlt fogyasztható. Eredetileg ki kell borítani a tálból miután kihűlt, és úgy szeletelni, de mi úgy szeretjük szedőkanállal kiszedve, és a tányérunkon gazdagon feldíszítve tejszínhabbal. A házi piskóta helyett használhatunk babapiskótát, vagy háztartási kekszet is. A pudingok is helyettesíthetők más ízűvel, tetszés szerint. Lehet dió nélkül, mazsolával, rumaroma helyett rummal. Jó étvágyat!
Tetszett a recept?
NYOMTATÁSMENTÉS PDF
Vagy mentsd el a receptet a későbbiekre

KEDVELEM!
165

Pudingbomba

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hókifli
Hókifli

A tésztát összeállítjuk a fenti alapanyagokból, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval “köröket” gyártunk, majd sütésálló lekvárt vagy mák, dió stb..tölteléket teszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
ECETES SÜTI
ECETES SÜTI

Elkészítés A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk hozzáadjuk a többit és összegyúrjuk. Amíg a töltelék készül addig pihentetjük. Utána kinyújtjuk, formára vágjuk, töltjük. Ecetes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar NAGYON CSOKIS KOCKA
NAGYON CSOKIS KOCKA

Felverjük a tojásfehérjéket cukorral. A tojássárgájákat összekeverjük egy csipet sóval és az olajat fokozatosan hozzáadjuk. Összekeverjük a tojásfehérjét a tojássárgájával és hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tari Éva
Fahéjas-szilvás túrós pite recept
Fahéjas-szilvás túrós pite recept

A túrót, a vajat csipetnyi sóval keverjük ki, adjuk hozzá a porcukrot, majd dolgozzuk össze. Utána egyesével adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, és a legvégén a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk