csokoládés puding
1 csomag
puncs ízű pudingpor
1 csomag
vaníliás pudingpor
1 csomag
rum vagy rumaroma
1 kevés
dió vagy mazsola
10 dkg
étcsoki
1 tábla
PISKÓTÁHOZ
tojás
4 db
kristálycukor
4 evőkanál
liszt
4 evőkanál
szódabikarbóna
1 csapott mokkáskanál
1
A 4 tojássárgáját simára keverem. A 4 ek. liszthez hozzákeverek 1 csapott mk. szódabikarbónát. A 4 tojásfehérjét felverem kemény habbá a 4 ek. kristálycukorral. A felvert habot óvatosan összekeverem a tojássárgákkal és a szódabikarbónás liszttel. A tésztát papírral kibélelt formába öntöm, (én sima háztartási csomagolót használok, így nem ragad bele a tészta, csak a tepsi szélén kell egy kicsit körbevágni). 170-180 C°- on, (villanysütőben), kb 20-25 percig sütöm. A kihűlt piskótát apró darabokra vágom. Egy nagyobb jénai tál alját egy soron telerakom. Meglocsolom rumaromával, megszórom durvára vágott dióval, reszelt étcsokival, (tetszés szerint). A puncs pudingot megfőzöm, ráöntöm. Újra egy sor piskóta következik, rumaroma, dió és csoki. A következő pudingréteget (vanília), ráborítom óvatosan, hogy ne folyjon a piskótaréteg alá, majd az utolsó réteg piskóta következik, újra rumaroma, dió, csoki. A tetejére borítom a csokipudingot. Ha kihűlt fogyasztható. Eredetileg ki kell borítani a tálból miután kihűlt, és úgy szeletelni, de mi úgy szeretjük szedőkanállal kiszedve, és a tányérunkon gazdagon feldíszítve tejszínhabbal. A házi piskóta helyett használhatunk babapiskótát, vagy háztartási kekszet is. A pudingok is helyettesíthetők más ízűvel, tetszés szerint. Lehet dió nélkül, mazsolával, rumaroma helyett rummal. Jó étvágyat!
Tetszett a recept?
NYOMTATÁSMENTÉS PDF
Vagy mentsd el a receptet a későbbiekre
KEDVELEM!
165
A lisztet, sütőport, zsírt, porcukrot, tojást, vaníliás cukrot jól összegyúrjuk. Ha szeretnénk kakaósat készíteni, vegyük ketté a tésztát és az egyik felébe gyúrjunk 2-3 evőkanál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a csokoládé kivételével egy tálba tesszük és jól összekeverjük. Amikor csomómentes a tészta, belekeverjük az apróra tördelt csokoládét is. Egy nagyobb, vagy két kise...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, kristálycukrot, sütőport és a sót egy tálban összekeverem. A liszt közepébe mélyedést készítek, ide ütöm a tojást. Kézi habverővel elkezdem a tojást a liszttel összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy tálban a tojást a cukorral és a vanília aromával fehéredésig keverjük habverővel. Hozzáadjuk az olvasztott vajat (ne legyen forró, csak meleg, mert különben megfő a cukros tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű