Családireceptkönyv.hu

Lekváros kelt kiflicskék


Írta:

Adag: 8
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 1 kg finomliszt
- 500 ml langyos tej
- 5 dkg friss élesztő vagy
2 tasak száraz élesztő
- 16 dkg cukor
- 25 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- 2 egész tojás
- 1 citrom reszelt héja
- pici só
A töltelékhez
- kemény lekvár
Tetejére:
-2 tojássárgája
-1 ek tej

Elkészítés:


Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl cukros tejben, és letakarva felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót, majd a közepébe ütjük a tojásokat. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt és az olvasztott vajat, végül a maradék tejjel jól kidolgozzuk. Letakarva duplájára kelesztjük.
Ezután 8 cipóra osztjuk. A cipókat 3 mm-es kör alakúra nyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk. Az így kapott háromszög felső felébe kemény lekvárt teszünk, és feltekerjük.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük őket a tojás és a tej keverékével, és további 20 percig pihentetjük őket. Eztuán 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Megszórhatjuk porcukorral.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet tölteni,dióval,mákkal,tehéntúróval is.

Lekváros kelt kiflicskék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
671. Mini lángos
671. Mini lángos

A tejet meglangyosítjuk, belekeverünk egy mokkáskanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval és a szódabikarbónával, majd hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csaba
Knédli
Knédli

Az élesztőt felfuttatjuk, kevés tejjel cukorra lisztel. A liszteket összekeverjük és hozzá adjuk a sót, és az evőkanál zsírt. A felfuttatott élesztőt belekeverjük és annyi langyos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Elvira
Hagymás,- gombás lepény
Hagymás,- gombás lepény

A liszthez hozzákeverjük az élesztőt, beletesszük a sót, cukrot és az olajat, majd fokozatosan adagolva a vizet, sima tésztává dagasztjuk. Amíg kel, elkészítjük a ragukat. Az olajo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk