Lestyán Magdi - féle
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 2 ek olvasztott vaj
- 3 dl tej
Dagasztás
kelesztés
nyújtás
töltés
kelesztés kb 30'
lekenni tojással
180 C sütni
2 db 30-35 cm rúd
Mák töltelék
Hozzávalók
1 rúd bejglihez, 1 rúd kalácshoz, 20 db pozsonyi kiflihez
20 dkg darált mák (ha nincs mákdarálód, feltétlenül darált mákot vásárolj, mert nem fogod tudni felhasználni)
10 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja
1/2 csomag vaníliás cukor
0,5 -1 dl tej
3 dkg mazsola és 0,5 dl rum (opció)
Kakaós töltelék
25 dkg margarin
20 dkg cukor
5 dkg kakaó por
1 ek liszt
Tapasztalat ha lisztet teszünk a masszába nem folyik ki sülés közben a töltelék
Langyos tejből veszünk ki 0.5 dl,teszünk bele egy kávéskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és ha barnás buborékos (felfut) akkor jó. A fele lisztet beleszitáljuk a tá...
Elkészítési idő: 150 Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés tejjel, cukorral a szokásos módon felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb edénybe beleszitáljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot, majd a felfutott élesztőt, a tejet és a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat olvaszd össze gőz felett. Nem kell hogy túl forró legyen! Ha minden elolvadt tedd félre és hagyd kicsit hűlni, nem baj ha Sürü lesz Tipp: Dió vagy máktöltelékkel,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben feloldunk egy evőkanál cukrot, és felfuttatjuk benne az 5 dkg élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk beleszórjuk sót, cukrot, beleütjük a tojást, összekeverjük a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű