500 g piskóta tallér
1 üveg baracklekvár
1 tábla (100 g) csokoládé
1 ek. olaj
A piskóta tallérokat kettesével a lekvárral összeragasztjuk.
Az összeragasztott tallérokat egy tálcára, egymás mellé tesszük.
A csokoládét vízgőz felett 1 ek. olajjal megolvasztjuk, majd a tallérokat "összefirkáljuk" vele.
Hagyjuk, hogy a csoki megszilárduljon a tetején, majd zárható dobozba tesszük, a sorokat egymástól sütőpapírral elválasztjuk.
Legalább egy napot lezárva tartjuk, hogy a tallérok megpuhuljanak.
A túrót jól dolgozzuk össze a tojások sárgájával, a cukrokkal, a sóval, a szódabikarbónával, és a búzadarával. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és adjuk a túrós masszához. 1...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1 dl tejben +1 kanál cukor az élesztőt felfuttatjuk -a lisztet átszitáljuk elkeverjük a maradék cukorral +csipet só -elmorzsoljuk benne a vajat + tojás + a maradék tejet...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűHabosra keverjük a tojássárgával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához keverjük a lisztet, kakaót és sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így elkés...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA lisztet a vajjal, 15 dkg porcukorral, a sütőporral, a 3 tojás sárgájával és kevés tejjel összegyúrjuk. Megfelezzük, egyik felét a kakaóval összegyúrjuk, kinyújtjuk és tepsibe rak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű